Руските окупатори вече претърпяха стратегическо поражение преди 9 май, без

...
Руските окупатори вече претърпяха стратегическо поражение преди 9 май, без
Коментари Харесай

Украинският министър на отбраната: Русия получи стратегическо поражение, не успя да унищожи украинската държава

Руските окупатори към този момент претърпяха стратегическо проваляне преди 9 май, без да са постигнали задачата да унищожат украинската държавност, само че в този момент Украйна чака нова фаза на войната, която ще е дълготрайна. Това съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5258
Украинският защитителен министър напомни, че руснаците избягаха от Житомирска, Киевска, Черниговска, Сумска област и си сложиха нови цели - завладяването на южната и източната част на Украйна. Но това по този начин и не се случи. 

Така преди 9 май Русия получи стратегическо проваляне – тя не съумя да унищожи украинската страна посредством военна интервенция и промяна на властта с съветски марионетки. Ние я принудихме да понижи мащаба на своите цели до оперативно-тактическо равнище, отбеляза Резников.

Той акцентира, че в този момент Украйна навлиза в нова – дълготрайна – фаза на войната.

Очакват ни извънредно тежки седмици. Колко ще бъдат - никой не може да каже сигурно. През този интервал ще поддържаме защитата най-вече сами против разярения от гняв агресор, добави отбранителния министър на Украйна. 

Той означи, че повече от 1500 украински бойци към този момент учат или ще стартират да овладяват оборудването на западните сътрудници в идващите дни, с цел да се върнат по-късно като инструктори, а някои артилеристи незабавно ще влязат в пердах.

Докато тежките задгранични оръжия балансират силите и обезпечават бракуване в интерес на Украйна, времето ще мине. Сега наличието на западни оръжия е належащо, това би трябвало да се разбере ", акцентира Резников.

Според министъра възходящият напън на глобите върху Русия и увеличението на външната помощ за Украйна през идващите няколко месеца би трябвало да основат условия, при които Кремъл най-сетне ще загуби всевъзможен късмет да реализира какъвто и да е триумф, а по-късно би трябвало да се отвори нов прозорец от благоприятни условия. се появяват за Украйна.

Работата по доставката на оръжие продължава на всички равнища. В този извънредно сложен интервал се нуждаем от единение, взаимност, воля и самообладание, посочи още Резников. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР