Руските окупатори използват сексуалното насилие като оръжие. Това каза украинската

...
Руските окупатори използват сексуалното насилие като оръжие. Това каза украинската
Коментари Харесай

Олена Зеленска: Руските окупатори използват сексуалното насилие като оръжие

Руските окупатори употребяват половото принуждение като оръжие . Това сподели украинската първа дама Олена Зеленска по време на конференция в Лондон, отдадена на Инициативата за попречване на половото принуждение по време на спорове.

Олена Зеленска прикани интернационалната общественост да реагира на многочислените случаи на полово принуждение по време на война.

Зеленска съобщи, че прокурорите проверяват повече от 100 сходни закононарушения, за които се твърди, че са осъществени от съветските военни, като съгласно нея действителната цифра може да е доста по-голяма.
 Олена Зеленска: Войната раздели половината украинци от фамилиите им
Олена Зеленска: Войната раздели половината украинци от фамилиите им

Това е едно от най-трудните тествания във военно време, съгласно Първата дама

" Окупаторите имаха доста благоприятни условия да унижават украинците и, за жалост, имаха в арсенала си и полово принуждение и полови закононарушения ", сподели Зеленска. - Всички знаят за големия брой изнасилвания. И съветските бойци приказват намерено за това,  припомни Зеленска.

Много жертви на полово принуждение се опасяват да приказват за случилото се заради стигмата и опасенията, че причинителите на тези закононарушения могат да се върнат и да извършат принуждение още веднъж.

" Ето за какво е извънредно значимо това да бъде несъмнено като военно закононарушение и причинителите да бъдат подведени под отговорност ", споделя Олена Зеленска. - " Трябва да има световен отгово р, тъй като за жалост сходни военни закононарушения ще не престават по целия свят, до момента в който военните имат вяра, че могат да се измъкнат, заключи Би Би Си.
 Зеленска помоли Конгреса на Съединени американски щати за още оръжие за Украйна
Зеленска помоли Конгреса на Съединени американски щати за още оръжие за Украйна

Първата дама напомни, че войната не е завършила

Украинските управляващи към този момент стартираха стратегия за подкрепяне на жертвите на полово принуждение и първата дама на Украйна изрази вяра, че това ще бъде първата стъпка към следствие на закононарушенията и наказване на причинителите.

Тя съобщи, че украинските управляващи възнамеряват да започват самодейността и отвън страната, по-специално в Германия и Чехия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР