Московските летища спират полетите след последния докладван удар с дрон

...
Руските медии казват, че атака с дрон срещу Москва е
Коментари Харесай

Руските медии казват, че атака с дрон срещу Москва е наложила временно затваряне на всичките три основни летища, обслужващи града

BySUSIE BLANN Associated Press, 26 август 2023 г., 5:41 AMUУкрайна за това, което изглежда е последният от почти ежедневните удари срещу руската столица и околния регион.

Киев от началото на тази година се опитва да пренесе 18-месечната война в сърцето на Русия, като наскоро каза също, че стои зад ударите по руски военни активи далеч зад фронтовите линии.

Руското министерство на отбраната и кметът на Москва Сергей Собянин заявиха, че дрон е бил свален над района на Истра в Московска област, на около 50 километра (30 мили) западно от Червения площад. Собянин каза в публикация в Telegram, че няма незабавни съобщения за жертви или щети.

Според руската държавна агенция ТАСС летищата Шереметово, Домодедово и Внуково са спрени полети за повече от час рано в събота.

Руските канали на Telegram в събота публикуваха видеоклипове, някои от които очевидно от домашни охранителни камери, на това, което те твърдяха, че е руска противовъздушна отбрана сваляне на дрона. Един видеоклип показва кола, паркирана пред нещо, което изглежда като крайградски дом, алармата му започва да звучи секунди след два силни взрива в далечината.

Руското министерство на отбраната същия ден обвини Украйна за атаката. Към събота сутринта украинските власти не казаха дали Киев има някакво участие.

Русия и Украйна си размениха множество атаки с дронове по-рано тази седмица, като Киев очевидно беше насочен към Москва и Силите на Кремъл започват нова бомбардировка на украински депа за съхранение на зърно в нещо, което напоследък се превърна в характерна тактика.

Също тази седмица Киев заяви, че е унищожил ключова повърхност на руски С-400 -система за противоракетна отбрана в окупирания Крим. Украинските медии също твърдят, че украински диверсанти, координирани от военните разузнавателни служби на Киев, са извършили две скорошни атаки с дронове, които са унищожили и повредили бомбардировачи във въздушни бази дълбоко в Русия.

___

Следете отразяването на AP за войната в Украйна: https://apnews.com/ hub/russia-ukraine

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР