Руските губернатори участват активно във войната с Украйна, но не

...
Руските губернатори участват активно във войната с Украйна, но не
Коментари Харесай

Руски губернатори в тила на врага. Най обичат апартаменти и бизнес на Запад... дори и в България -

Руските губернатори вземат участие интензивно във войната с Украйна, само че не на военния, а на медийния фронт. Тяхната работа е да пропагандират " специфичната интервенция " и да клеймят Запада. Но за доста от тях Западът не е толкоз неприятелски : членовете на техните фамилии имат благосъстоятелност там, вършат бизнес там, учат там, живеят и работят там. Очевидно и България се счита за западна страна, откакто един от тях е съумял да си купи парцел на морето.

споделя по какъв начин за губернаторите лоялността към Кремъл е също толкоз скъпа, колкото и задграничните фамилни активи.

Демонстративна поддръжка за войната

Формално губернаторите не са вземали никакви решения за нахлуването в Украйна, не са членове на Съвета за сигурност и не гласоподават за " военните " закони като депутатите от Държавната дума. Законът за държавната работа не разрешава на длъжностните лица да вършат обществени преценки и оценки на дейностите и решенията на висшестоящите органи, в случай че това не е част от длъжностната им характерност.

" Губернаторите са нужни, с цел да показват националната поддръжка за войната и да координират тази реплика в общественото пространство. Тезите за това коя линия да се следва по въпроса за " специфичната интервенция " се предават на ежеседмични срещи със заместник-губернаторите по вътрешната политика в Москва, те работят като преносители на информация тук ", споделя политологът Иван Преображенски. 

Голяма част от губернаторите се изричат по основните тематики на войната - признаването на ЛНР и ДНР, началото на така наречен специфична интервенция и западните наказания, излъчвайки общоприетите пропагандни лозунги на съветските управляващи.

Миналата седмица съветските губернатори за първи път бяха добавени към описите със наказания: Обединеното кралство наложи наказания на 29 районни ръководители. Не е напълно ясно на какъв принцип английските управляващи са избрали шефовете. 

Западен парцел

Ето няколко образеца за ръководители на съветски райони, които вземат участие във военната агитация на думи и каузи, само че чиито родственици са се открили в лагера на " врага ".

Андрей Чибис, губернатор на Мурманска области , не е глобен

Чибис взе участие в обществени събития: посреща и награждава офицери от Росгвардия, които са се завърнали от Украйна, взе участие в митинга " За света без нацизъм " и акцията " За флота " в поддръжка на воюващите в Украйна и съпоставя идеологията на нацистка Германия с това, което се случва в Украйна през днешния ден. 

Андрей Чибис е един от дребното съветски губернатори, които публично имат директно недвижими парцели в чужбина. От 2012 година той и брачната половинка му Евгения Чибис имат градска къща с повърхност 176 кв. м в Коста Дорада, Каталуния.

Александър Ус, губернатор на Красноярския край, глобен  

Първоначално Александър Ус е един от най-предпазливите в изявленията си за войната. Семейството му има портфейл от задгранични активи в западни страни. В навечерието на нашествието в Украйна Ус обществено поддържа признаването на ДНР и ЛНР, като превежда месечната си заплата на бежанците, и резервира безмълвие до 7 април. Но по време на отчета си пред членовете на законодателното заседание на Красноярския край той стартира да жигосва западните страни, които " методично и настойчиво се пробват да изтласкат (Русия) в периферията на международното развиване " и " да унищожат (нашата) стопанска система ".

Най-голямата щерка на губернатора, Мария Ус, явно е в Германия отдавна: от 2002 до 2010 година тя е началник на Marus Gmbh от Мьонхенгладбах, компания, която дава инженерни услуги в региона на техническото планиране, машиностроенето и електрониката. Сега Мария Ус живее в Берлин.

Синът Артьом има немската компания Nord-Deutsche Industrieanlagenbau GmbH със седалище в Хамбург, която търгува с промишлено съоръжение за нефтената и газовата индустрия, металургията и минното дело.

Най-малката щерка на губернатора, Александра Ус, има парцели в Лондон; от 2015 година тя има апартамент, чиято стойност през 2015 година е била 926 000 паунда, или 70,3 милиона рубли по настоящия обменен курс.

През 2021 година Александра Ус става притежател на кипърската компания Dunegenes Trading Limited - тя държи дял в съветската компания Sibugol до април 2021 година, след което делът е стихотворец от брат ѝ Артьом Ус. " Сибугол " е една от най-големите въгледобивни компании в Красноярския край, ръководена от губернатора Ус.

Чрез кипърско сдружение Aлександра има активи в Италия. Dunegenes Trading Limited има дял в италианското сдружение Luxury Sardinia S.R.L. и има италианско дъщерно сдружение - Hotel Don Diego S.R.L. Притежава четиризвезден хотел със същото име в Коста Дорада, Сардиния.

Денис Паслер, губернатор на Оренбургска област , глобен

Паслер поддържа признаването на независимостта на ЛНР и ДНР, с цел да " отбрани хората и тяхното право на независимост ", поддържа разпалването на война с Украйна, с цел да " избави света от нацизма ", и означи годишнината от " Кримската пролет ". Оренбургска област поема патронажа на Перевалски регион на ЛНР: Паслер посещава окупираната територия и дава обещание да стартира нейното възобновяване.

Губернаторът не е женен публично, само че живее на фамилни начала с Елена Херц. Това му разрешава да не заявява приходите и имуществото си, в това число задгранично имущество.

В България Елена Херц има огромен апартамент в Лозенец на Черно море. Имала е и още един апартамент, само че го е продала.

Радий Хабиров, началник на Република Башкортостан , под наказания

На входа на столицата на Башкортостан, Уфа, е сложена голяма светеща писмен знак Z (символ на " специфичната интервенция " ), която се вижда от няколко километра. На четвъртия ден от съветското навлизане ръководителят на Башкортостан Радий Хабиров афишира поддръжката си за решението на президента за започване на " специфична интервенция ", за което особено взема думата на съвещание на локалното държавно управление. Нещо повече - предлага " да се обединим към президента " и " да се застъпим за него ".

Дъщерите на Хабиров обаче е в тесни връзки с " недружелюбни " западни страни - Австрия и Обединеното кралство. Най-голямата му щерка, Светлана, се омъжва за австриеца Флориан Градвол и приема неговата фамилия. Двойката има апартамент на улица Кроттенбахщрасе 190, един от най-красивите жилищни региони на Виена.

Втората щерка на губернатора, Рита Хабирова, в случай че се съди по профила ѝ в LinkedIn, живее в Обединеното кралство от 2015 година Учи в Ashbourne College и King`s College London, а по-късно в London School of Economics and Political Science, където учи маркетинг и стопанска система. От януари 2022 година Рита Хабирова работи като маркетинг управител в Skin + Me, основан в Обединеното кралство производител на артикули за грижа за кожата.

Рустам Минниханов, началник на Република Татарстан , не е глобен

Ръководителят на Татарстан е по-активен от доста други районни ръководители в поддръжката на войната в Украйна. В началото й Минниханов съобщи, че поради решението, взето от Владимир Путин, всички би трябвало да се погрижат обществото да бъде консолидирано и всички системи да работят безпроблемно. На 7 март той разгласява фотография на постройката на Казанския федерален университет, в която светлините са включени, с цел да образуват буквата Z.

В отговор на западните наказания Рустам Минниханов предложи той и федералното държавно управление да бъдат персонално откъснати от Суифт и да бъдат затворени полетите за нежеланите лица. 

До 2018 година брачната половинка му има апартамент от 222 кв. м в " другарски " Дубай, който наследява през 2014 година Вероятно от най-големия ѝ наследник Ирек Минниханов, който умира в самолетна злополука край Казан през 2013 година Месец след злополуката Минниханов се дами за френската гражданка Антония Гишар и има щерка Адриана Елвира.

Синът на ръководителя на Татарстан е имал два четири- и петстайни жилището с обща повърхност от 322 кв. м в къща във френската община Превенез Моен, на няколко километра от швейцарската граница. Минниханови също са тясно свързани с тази страна: документите на френската компания SCI Double I, на която са регистрирани жилищата, демонстрират, че Ирек Минниханов, Антония Гишар (негова вдовица) и Гулсина Минниханова (съпруга на татарския лидер) имат адреси на разнообразни места на брега на Женевското езеро. Най-вероятно фамилията на Минниханов към този момент не е притежател на тези активи. Според кадастралния указател на кантона Женева притежатели на парцелите на тези адреси са други лица.

След гибелта на Ирек Минниханов правата върху френското сдружение и недвижимите му парцели са наследени от Антония Гишар и нейната щерка (внучка на Рустам Минниханов). В същия ден те продават акциите си на Венера Гафарова, сестра на Гулсина Минниханова (съпруга на ръководителя на Татарстан). В документите се показва, че Гафарова е платила 1,1 млн. евро за този неподвижен парцел. Фирмата на Венера Гафарова към момента има два жилището в Превесен Моен, а самата Гафарова, дружно със брачна половинка си Харис Гафаров, получава малтийско поданство и записва адреса си в Слима, град на първа линия край морето.

Година след гибелта на брачна половинка си Антония Гишар и родителите ѝ основават SCI Majelan във Франция, с цел да купуват и имат недвижими парцели.

Но съгласно швейцарския търговски указател Гишар продължава да живее и да прави стопанска активност в Швейцария. Тя е притежател на няколко юридически лица, като едно от тях, A&A PROPERTIES SA, има апартамент в Женева. Жилища в същата постройка са благосъстоятелност на Лариса Черток, сестра на украинския олигарх Игор Коломойски, наказан задочно в Русия за финансиране на доброволчески батальони, и на сина на неговия съучастник Игор Палица - Захар Палица.

Семейството на Минниханов продължава да поддържа тесни връзки с Швейцария. По данни на Idel.Realii от средата на 2020 година доникъде на 2021 година бизнес самолетите, с които Минниханов пътува по работа, са летели 14 пъти до Женева и три пъти до Цюрих. Роднините на ръководителя на Татарстан разгласяват фотоси от Швейцария в обществените мрежи.

Алексей Текслер, губернатор на Челябинска област , под санкции 

В първото си послание към жителите на Челябинска област след експлоадирането на войната Текслер е въздържан в изрече си и не показва поддръжка за съветската инвазия, не подлага на критика Запада и не употребява думата " нацисти ". Губернаторът споделя, че е обезпокоен от събитията в Украйна и от съветските бойци и цивилни жители, като се спря на това по какъв начин ще живее Челябинска област в новите условия.

Но още при започване на май той мина към общоприетата военна изразителност на съветските управляващи за " битка с фашизма " и я продължи в идващите си речи. 

Алексей Текслер и брачната половинка му Ирина Текслер от дълго време имат огромен апартамент в Кипър, като шефът го заявява от 2013 година, когато постъпва на работа в съветското Министерство на енергетиката.

Александър Дрозденко, губернатор на Ленинградска област , глобен

Губернатор Дрозденко е един от най-активните пропагандатори на " специфичната интервенция ", като в формалния си канал в Телеграм даже прибавя буквата Z във фамилното си име. Губернаторът разгласи, че Западът желае да задуши Русия, употребявайки обстановката в Донбас, и ползва двоен стандарт.

Ленинградска област е поела патронаж над град Енакиево в ДНР.

Дъщерята на Александър Дрозденко, Юлия Ришар, отдавна живее във Франция. Омъжена е за французина Жан-Франсоа Ришар. Семейство Ришар има Richard Partnership - сдружение с нестопанска цел за недвижими парцели - жилища и кафенето La Tapenade в центъра на Ница. Зетят на губернатора е съсобственик на съветската компания Neva Telecom Service, която има клетъчни кули в северозападната част на страната, в това число в Ленинградска област.

Игор Артамонов, губернатор на Липецка област , глобен

Игор Артамонов се " радва " на глобите на Англия, а точно, че работата на екипа му по " възобновяване на Донбас " нервира " сътрудниците ". Той счита войната в Украйна за " битка против нацизма ". 

Игор Артамонов е различен губернатор, чието семейство публично е заявило недвижимо имущество в чужбина. Съпругата му Наталия Артамонова има апартамент с повърхност от 146,2 кв. м в Германия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР