Руските дизайнери са в крак със световните тенденции, като майсторски

...
Руските дизайнери са в крак със световните тенденции, като майсторски
Коментари Харесай

7 нови руски марки дрехи, на които си струва да обърнете внимание

Руските дизайнери са в крайник със международните трендове, като майсторски прибавят народен нюанс и лична ексцентрична визия и жанр.
Sasha Gapanovich


Саша Гапанович от заполярния Мурманск, назовава своите творби „женски облекла от крайния север“. Нейните уютни дрехи са подобаващи за студеното време, тя употребява доста вълна и ръчно плетени платове и се въодушевява от съветските претекстове и винтиджа.

Тя снима сбирките си на фона на суровите северни пейзажи със зашеметяваща хубост. Например в Териберка, арктическо село в Мурманска област, където е сниман паметният филм на Андрей Звягинцев „Левиатан“.

Coshè
 Пресснимка от Московската седмица на модата

Светлана Коше основава своята марка облекла и ателие от висок клас през 2015 година. В сбирките ѝ има доста произведения от кожа. Освен това тя се появява и като подробност в разнообразни дрехи – като украса на рокли, сака, ленени костюми или да вземем за пример типичен тренчкот.

Марката създава и скъпи кожени палта по поръчка – да, към момента настояща дреха за съветския мраз. Има и лична линия аксесоари – шапки с козирки, кожени чанти и вратовръзки.

White Crow


Основата на марката е облекло в махленски жанр, въодушевено от японската хармония. Тениски, чанти за извършване на покупки, суитчъри и худита – White Crow имат елементарни форми, елементарни цветове и елементарни тъкани.

Създателите на марката, дизайнерите Ната и Антон, избират удобството и минимализма. И даже дребните опити с формата – да вземем за пример гащеризони и панталони с цип но кимоно – наподобяват като напълно налична стилна алтернатива за всеки ден.

Марката също по този начин оказва помощ на корпорациите да основават свои лични стилни артикули в личното си индустриално дружество в Москва.

EQ.ONA


Дрехите на EQ.ONA постоянно са свързани с женствеността и елегантността, както и със силуета, който акцентира фигурата. Философията на марката е да основава облика на уверена и самодостатъчна жена, която е познавач на качеството.

Специално внимание заслужават марковите палта с необикновени щампи, както и палтата от алпака и кашмир, които съгласно дизайнерите са подобаващи даже за съветските студове.

Една от последните сбирки – „Загадката на Изтока“ – е въодушевена от китайски и японски акварели и шарки.

DISOBEDIENCE
 Пресснимка от Московската седмица на модата

Младата марка от Санкт Петербург основава въодушевено от пънка улично облекло. Цветовата скица е най-вече черно-бяла с добавка от цвят каки.

Макар и дребен, асортиментът може да бъде формиран от повече от един облик в уличния жанр: худита, тениски със смели щампи, панталони с джобове, якета с ципове, рокли с голи плещи и даже кецове.

Най-новата наклонност е privacy mask – маска, която изцяло покрива лицето. Маската ви разрешава да виждате и дишате, без да се вижда лицето ви.

Osipova Dasha


От 2016 година Дария Осипова основава облекла за „пораснали момичета“. Тя употребява съзнателно пъстри цветове и детски щампи с цветя и пеперуди.  Пресснимка от Московската седмица на модата

Кройката на облеклата постоянно е семпла, само че в крайник с модата. Има пижамени костюми с къси панталони и обемни рокли с качулки и бодита от горната страна.

Дария е освен дизайнер, само че и илюстратор. Тя разказва облеклата на своята марка като „уютни и в действителност индивидуални“, а ярките принтове в доверчив жанр имат за цел да нарушат всички правила и да „противодействат на ежедневната сивота“.

Студио 29


Studio 29 е напълно нова марка облекла на сибирячката Таня Фомичева, която е родом от малко село в Иркутска област.

Арсеналът на Studio 29 се състои от доста базови облекла в неутрални цветове, само че има и смели нюанси, ярки щампи и модели. Панталоните и памучните ризи са присъщи за всеки външен тип.  Пресснимка от Московската седмица на модата

Фомичева се въодушевява от природата на родния си край. Например щампите от новата сбирка „Поглед отгоре“ са отпратка към пейзажите, които се виждат от прозореца на аероплан над Сибир: мозаечни полета и села, върхове на дървета, форми на планини и извиващи се линии на речни корита.

източник: RUSSIA BEYOND
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР