Руските депутати приеха в петък законопроект, забраняващ процедурите за промяна

...
Руските депутати приеха в петък законопроект, забраняващ процедурите за промяна
Коментари Харесай

Руските законодатели приеха законопроект, забраняващ процедурите за промяна на пола в защита на „традиционните ценности“

Руските депутати одобриха в петък законопроект, забраняващ процедурите за смяна на пола на фона на кръстоносния поход на Кремъл за отбрана на това, което счита за „ обичайни полезности “ на страната, оповестява „ Асошиейтед прес “.

Суровата версия на законопроекта беше призната единомислещо на третото и последно четене в Държавната дума.

Законопроектът не разрешава всевъзможни „ медицински интервенции, ориентирани към смяна на пола на човек “ , както и смяна на пола в публични документи и обществени архиви. Единственото изключение ще бъде здравната интервенция за лекуване на вродени аномалии. На второ четене в четвъртък бяха добавени клаузи , които анулират браковете, в които един човек е „ сменил пола си “ , и не разрешават на транссексуалните хора да стават приемни родители или осиновители .

Законопроектът би трябвало да бъде признат от Съвета на федерацията , горната камара на Русия, следена от Кремъл, която нормално подтиска законодателството, утвърдено от Държавната дума, преди да бъде подписан от съветския президент Владимир Путин .

Това раздруса транссексуалната общественост в страната и навлече рецензии освен от бранителите на правата на ЛГБТИ+ общността, само че и от медицинския личен състав.

Любов Виноградова, изпълнителен шеф на Руската самостоятелна психиатрична асоциация, назова законопроекта „ мизантропски “ в телефонно изявление за „ Асошиейтед прес “ преди окончателното четене. Тя удостовери:

„ Процедурите за одобряване на пола „ не би трябвало да се не разрешават напълно, тъй като има хора, за които това е единственият начин… да съществуват обикновено и да намерят мир със себе си. “

Законодателите показват мярката като отбрана на Русия от „ западната антисемейна идеология “ , като някои разказват промяната на пола като „ чист сатанизъм “ .

Репресиите против ЛГБТИ+ хората започнаха преди десетилетие, когато президентът Владимир Путин за първи път насочи публичното внимание към „ обичайните фамилни полезности “ – ход, горещо подкрепян – и подхранван до известна степен – от Руската православна черква .

През 2013 година Кремъл одобри първия закон, ограничителен правата на ЛГБТИ+ хората, прочут като закон за „ гей пропагандата “ , който не разрешава всякакво обществено утвърждение на „ нетрадиционни полови връзки “ измежду малолетни. През 2020 година Путин прокара конституционна промяна, която забрани еднополовите бракове .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР