Руските депутати одобриха днес поправки в закона, които ще позволят

...
Руските депутати одобриха днес поправки в закона, които ще позволят
Коментари Харесай

Руският парламент одобри мобилизацията на бивши затворници с присъди за тежки престъпления

Руските депутати утвърдиха през днешния ден ремонти в закона, които ще разрешат готовност и присъединяване във войната в Украйна на някогашни пандизчии с тежки присъди , заяви Франс прес.

В поправките става дума за лица, които са излезли от пандиза преди по-малко от осем години (с присъди за тежки престъпления) и преди по-малко от 10 години (с присъди за изключително тежки престъпления). Законът за мобилизацията, който Владимир Путин подписа през септември, до момента не се отнасяше до пандизчии с сходни присъди.

От в този момент нататък съгласно гласуваните от Държавната дума (долната камара на съветския парламент) промени само наказаните за педофилия, взимане на заложници, атентати, трафик на радиоактивни материали, шпионаж или измяна, няма да подлежат на готовност.

Руските депутати гласоподаваха през днешния ден и закон, който урежда статута на доброволците, " помагащи на въоръжените сили " при спорове или антитерористични интервенции в страната или отвън нея. Те към този момент получават " същия статут, като бойци, служещи по контракт ". " Така е редно - те пазят нашата страна ", съобщи ръководителят на Думата Вячеслав Володин.

Мобилизацията в Русия беше въведена след отстъпления на силите на Москва в разнообразни елементи на Украйна и към този момент е обхванала повече от 230 000 души по данни управляващите. Тя провокира протестни демонстрации в някои области на страната и накара мнозина да изоставен неотложно Русия. Съобщено бе и за многочислени случаи на приемане на повиквателни от лица, които не подлежат на готовност - като студенти, възрастни и заболели. Това накара даже президента Путин да признае, че са позволени неточности в този развой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР