Руските депутати гласуваха за отмяна на ратификацията от Москва на

...
Руските депутати гласуваха за отмяна на ратификацията от Москва на
Коментари Харесай

Руската Дума одобри дератифициране на договора за забрана на ядрени опити

Руските депутати гласоподаваха за анулация на ратификацията от Москва на „ Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити “, приближавайки се към изоставянето на удивително съглашение, което не разрешава тестването на нуклеарни оръжия, съобщи Агенция Франс Прес.



Резултатите от долната камара на „ Държавната дума “ демонстрираха, че депутатите единомислещо са одобрили законопроекта на първо четене. За да бъдат подписани от президента Владимир Путин, законопроектите би трябвало да преминат три четения в долната камара и да получат утвърждение от горната камара..

Договорът има за це л цялостна възбрана на всички нуклеарни опити и детонации , откакто Съветският съюз, Съединените щати и други нуклеарни сили направиха над 2000 теста по време на Студената война.

И Русия, и Съединените щати подписаха контракта през 1996 година, само че Вашингтон в никакъв случай не го ратифицира публично.

Висшият съветски законодател Вячеслав Володин сподели по-рано този месец, че Москва ще анулира ратификацията като " огледален отговор " на Съединените щати.

От началото на офанзивата на Москва в Украйна, напрежението набъбна към вероятното потребление на нуклеарни оръжия в спора.



Путин активизира нуклеарните сили на Русия малко след началото на спора и неведнъж се базира на съветската нуклеарна теория, която разрешава потреблението на нуклеарни оръжия, в случай че страната е изправена пред „ опасност за съществуването си “.

През лятото Путин удостовери, че Русия е изпратила тактически нуклеарни оръжия на своя съдружник Беларус, който граничи с Украйна.

По-рано този месец Москва заяви, че е изпитала сполучливо крилата ракета с нуклеарен мотор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР