Руските банки могат да реализират печалба от около 1 трилион

...
Руските банки могат да реализират печалба от около 1 трилион
Коментари Харесай

Руските банки могат да отчетат печалба от около 1 трилион рубли до края на 2020-а

Руските банки могат да осъществят облага от към 1 трилион рубли до края на годината. Това съобщи ръководителят на Централната банка на Руската федерация Елвира Набиулина. За съпоставяне, предходната година съветските банки са получили 1,7 трилиона рубли чиста облага, осведоми.

По време на речта си на II-рия конгрес на Асоциацията на банките на Русия, ръководителят на финансовия регулатор означи нормализирането на икономическата обстановка, което ще помогне да се реализира тази цел.

За 7 месеца облагата на банките възлиза на 761 милиарда рубли, а възвръщаемостта на капитала - към 13% годишно. Набиулина разясни, че по-голямата част от облагите са получени през първото тримесечие, до момента в който през второто тримесечие се следи спад в облагите.

Ръководителят на Централната банка означи, че като цяло банките се оправят с новите провокации, зародили по време на пандемията на ковид. Последствията обаче ще бъдат дълготрайни, означи Набиулина.

" Коронавирусът продължава да въздейства на живота ни и към този момент е ясно, че ще има дълготрайни последствия. Поведението на предприятията и жителите се промени. Всичко това, несъмнено, ще се отрази и на банковия бизнес. Структурните промени, дължащи се на пандемията в съветската и международната стопанска система, евентуално са повлияли на капацитета за напредък, само че степента на въздействие към момента следва да се види и оцени ", сподели още Елвира Набиулина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР