Руски войник, който признал, че е извършил военни престъпления, е

...
Руски войник, който признал, че е извършил военни престъпления, е
Коментари Харесай

В Русия осъдиха войник, признал за престъпления край Киев, за фалшива информация

Руски боец, който признал, че е направил военни закононарушения, е наказан на 5 години отнемане от независимост условно от съд в съветския Далечен изток - не за зверства, а за разпространяване на " подправена информация ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията се базира на известие на съветска правозащитна организация, която цитира присъдата, вписаната в регистъра на военния съд в Хабаровския край.

Още предишното лято мъжът споделил пред самостоятелния проверяващ портал " Важни истории ", че при започване на войната преди към една година прострелял граждански жител край украинската столица Киев.

След като се върнал вкъщи, боецът обвинил своите началници, че са му дали заповед да убива и да граби в Украйна, заяви журналистът, направил изявлението.

Според следствието, оживели украинци от село Андреевка по-късно разпознали съветския боец като един от причинителите. Не е ясно къде живее той сега.

Уронването на престижа на армията е престъпно закононарушение в Русия. Москва отхвърля осъществяването на военни закононарушения по време на кървавата си инвазия в Украйна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР