Руски военен самолет късно вчера неволно пусна боеприпас над руския

...
Руски военен самолет късно вчера неволно пусна боеприпас над руския
Коментари Харесай

Руски военен самолет неволно пусна боеприпас над руски град близо до границата с Украйна

Руски боен аероплан късно през вчерашния ден несъзнателно пусна арсенал над съветския град Белгород, който се намира покрай границата с Украйна, като при случая се стигна до детонация и вреди по здания в Белгород, предадоха " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция, като се базира на съветското министерство на защитата.

Местните управляващи оповестиха за огромна детонация в Белгород. Губернаторът на Белгородска област съобщи, че са ранени две дами.

" При прелитането на аероплан " Сухой Су-34 " над град Белгород несъзнателно е пуснат авиационен арсенал ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата. Ведомството не прецизира какъв е боеприпасът.

Су-34 е свръхзвуков изтребител бомбардировач.

 В очакване на украинското нахлуване Русия укрепва въздушната защита по границата В очакване на украинското нахлуване Русия укрепва въздушната защита по границата

Според министерството са развалени няколко здания и във връзка със случая е стартирано следствие.

Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи в " Телеграм ", че в резултат на рухването на боеприпаса се е образувал кратер с диаметър 20 метра.

Повредени са четири автомобила и четири жилищни здания, заяви още той.

Белгородска област е една от няколкото елементи на Южна Русия, където цели като хранилища за гориво и муниции бяха разтърсени от детонации от началото на това, което Москва назовава " специфична военна интервенция " в Украйна на 24 февруари 2022 година

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР