Руски военен кораб е видян да се намира в Черно море след атака на украински морски дрон срещу база

...
Украйна каза, че е извършила атака с морски дрон срещу
Коментари Харесай

Украйна каза, че е извършила атака с морски дрон срещу руска военноморска база, тъй като кадри показват повреден руски военен кораб, който се накланя силно в Черно море рано в петък.

Изображения и видеоклипове в социалните медии показват, че корабът е теглен близо до военноморската база в Новоросийск, въпреки по-ранните твърдения на руското министерство на отбраната, че атаката е била отблъсната.

Украински източник каза пред CNN, че морски дрон с 450 килограма тротил е атакувал кораба и твърди, че на борда има около 100 руски военнослужещи.

„Голям военен кораб Оленогорски Горняк беше ударен“, каза източникът на CNN. „В резултат на атаката руският кораб е получил сериозни повреди и не е в състояние да изпълнява задълженията си.

Плавателният съд беше идентифициран от украинския източник и руските военни блогери като „Оленогорский горняк“, руски десантен кораб-амфибия.

CNN получи видеозапис, показващ безпилотен морски дрон, който се приближава до кораб, който изглежда съвпада с идентичността на този, който по-късно беше видян в списъка в пристанището на Новоросийск.

36-секундното видео, заснето от морския дрон, показва как той приближава кораб през нощта. Видеото свършва точно когато дронът достига целта си.

По-рано Русия заяви, че е прихванала два украински морски дрона, като министерството на отбраната каза, че лодките са били „визуално открити и унищожени чрез огън от стандартните оръжия на руските кораби, охраняващи външния рейд на военноморската база“.

Това е развиваща се история, предстои още...

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР