Руски военен хеликоптер бе свален днес над Армения, недалеч от

...
Руски военен хеликоптер бе свален днес над Армения, недалеч от
Коментари Харесай

Азербайджан се извини на Русия за свален хеликоптер над Армения

Руски боен хеликоптер бе свален през днешния ден над Армения, близо до границата с Азербайджан. Двамата членове на екипажа му са починали, разгласи съветското министерство на защитата, предадоха международните организации.

Хеликоптерът Ми-24 е бил ударен по време на пукотевица с портативен зенитен ракетен комплекс. Той е бил изумен, до момента в който е придружавал колона от транспортни средства от съветска военна база в Армения, близо до границата с Нахичеванската самостоятелна република в Азербайджан.

Часове по-късно Азербайджан призна, че е свалил простъпка съветския боен хеликоптер и сервира извиненията си за този драматичен случай, съобщи Франс прес.

" Азербайджанската страна сервира извиненията си на съветската страна след този драматичен случай, станал инцидентно ", се споделя в изказване на азербайджанското министерство на външните работи.

В него се показва, че до това се е стигнало, откакто част на азербайджанските сили си е помислила, че става дума за провокация от страна на Армения в границите на спора в Нагорни Карабах.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР