Руски въздушни удари срещу Южна Украйна поразиха силози за зърно

...
Руски въздушни удари срещу Южна Украйна поразиха силози за зърно
Коментари Харесай

Русия удари с дронове складове със зърно на пристанища по Дунав

Руски въздушни удари против Южна Украйна поразиха силози за зърно и хранилища на едно от пристанищата на река Дунав, намиращо се в Одеска област,

" Руски терористи нападнаха Одеска област с дронове два пъти тази нощ ", написа в " Телеграм " регионалният шеф Олег Кипер . " Основна цел бяха пристанище и инфраструктурата за предпазване и експорт на зърно там, намиращи се южната част на региона ", добави той. " Последствията от ударите на врага против едно от пристанищата на Дунав са, че складовете за зърно бяха развалени ", добави той.

Украйна има две съществени пристанища на река Дунав - Рени и Измаил , само че от изказването на Кипер не излиза наяве, кое от двете е атакувано. И двете са били обект на набези и преди.

От президентството на Украйна оповестиха, че при нападенията няма жертви.

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че са свалили 13 съветски дрона над Одеска и Николаевска област, само че към момента не се знае какъв брой дрона са били изпратени от Русия.

Пред дунавските пристанища на Украйна се изнасяше към една четвърт от украинското зърно, предопределено за износ, преди през юли от съглашението за обезпечаване на безвреден път за експорт на украинско зърно през Черно море.

Оттогава пристанищата на Дунав се трансфораха в главен маршрут за експорт, като зърното се изпращаше с баржи до румънското черноморско пристанище Констанца, с цел да се транспортира по-нататък.

Веднага откакто напусна съглашението Русия стартира серия от ракетни удари против и уреди, където се складира зърното. Освен това разгласи, че ще ревизира всички кораби, пътуващи към украински пристанища, като евентуални превозвачи на военни товари.

Въпреки тези изказвания не малко кораби стигнаха до румънски пристанища с цел да натоварят жито.

В неделя патрулният транспортен съд на съветския Черноморски флот " Василий Биков " стреля предупредително и направи ревизия на комерсиалния транспортен съд " Сукру Окан ", който плава под флага на Палау покрай Турция.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР