Руски въздушен удар в сряда нанесе сериозни щети на детска

...
Руски въздушен удар в сряда нанесе сериозни щети на детска
Коментари Харесай

Русия порази детска болница в Мариупол. От гледна точка на Москва била военен обект

Руски въздушен удар в сряда нанесе съществени вреди на детска болница в обсадения украински пристанищен град Мариупол, като по предварителни данни са ранени 17 души, заяви Павло Кириленко, съобщи Нова.

" До момента има 17 ранени чиновници на болничното заведение ", съобщи Кириленко - началник на югоизточната Донецка област, във видеоклип, оповестен във Facebook. Той добави, че " към този момент няма ранени деца " и няма " смъртни случаи ".

Съединени американски щати и Англия остро осъдиха нападението над родилния дом.

Британският министър председател Борис Джонсън осъди въздушния удар против детската болница в Мариупол и даде обещание да потърси сметка на съветския президент Владимир Путин " за ужасните му закононарушения ".

" Малко са нещата, които са по-извратени от това да се насочиш към уязвимите и беззащитните ", написа Джонсън в Туитър.

“Досега, Световната здравна организация удостовери 18 офанзиви против здравни заведения, здравни служащи и коли за спешна помощ. Убити са 10 и ранени 16 души. Това лишава всички от здравна помощ ”, съобщи Тедрос Гебрейесус, шеф на СЗО.

“Условията, които виждаме в Украйна, са най-лошите вероятни. Създават условия за епидемии. Независимо дали е Коронавирус, шарка, холера или полиомиелит. Хора, които не ядат, не спят, натъпкани са в изби, имунните им системи са отслабени - това са изискванията, при които потеглят инфекциозните заболявания ”, съобщи Майк Райън, шеф на програмата за изключителни случаи на СЗО.

От Организация на обединените нации споделиха, че това е следващата офанзива против болнично заведение. от началото на войната в Украйна. Техни инспекции са записали минимум 10 убити и 16 ранени здравни служащи. 

Русия разгласи новината за фалшив и публично отхвърли да е била атакувана детската болница. Първият заместник-представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски назова фалшив изказванието на украинската страна, че има потърпевши цивилни жители от съветска офанзива. Повод за реакцията му стана изказване на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутереш, който осъди в своя профил в Twitter " днешното нахлуване над болница в Мариупол, където са ситуирани родилно и детско поделение ". Гутереш отбелязва, че цивилните заплащат висока цена за войната и прикани да се приключи насилието, оповестява РИА " Новости ".

" Така се раждат фалшив новините ", разяснява по този мотив съветският представител в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски. " В свое изказване още на 7 март ние предупредихме, че тази болница е превърната във боен обект от радикалите. Буди паника, че Организация на обединените нации популяризира тази информация без да я ревизира, съобщи Полянски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР