Руски учения задействаха фалшива тревога в американската база Рамщайн в

...
Руски учения задействаха фалшива тревога в американската база Рамщайн в
Коментари Харесай

Руско ракетно учение задейства фалшива тревога в US база Рамщайн

Руски учения задействаха подправена паника в американската база Рамщайн в Германия, твърди новинарският ефирен канал CNN, представен от. Инцидентът се е случил на 12 януари, когато при учения съветска нуклеарна подводница изстреля четири балистични ракети от Охотско море.

„ Руските военни учения провокираха извънредно съобщение за изстрелване на балистична ракета в най-важната американска военна база в Германия “, твърди телевизионният канал и прибавя, че „ известието във военновъздушната база Рамщайн е довело до обстоятелството, че в продължение на няколко минути е имало неустановеност и паника ", докато се обясни, че става дума за обучение.

Руската страна е предизвестила за евентуалната заплаха за полети в региона на учението, което е „ естествена процедура ". Американското стратегическо командване е съумяло бързо да удостовери, че ракетите не съставляват опасност, казаха чиновници, така че не е ясно за какво алармата се е присъединила, посочва CNN.

Според тв канала, „ подправената паника " се е случила, след като информацията за изстрелванията е пристигнала от секрети спътници, използвани от американските военни. Те наблюдават изстрелванията на балистични ракети, използвайки „ инфрачервена пътека ", се споделя в отчета. Както отбелязва телевизионният канал, представители въз основата Рамщайн по-късно удостоверяват, че са получили съобщение за изстрелването и е открито, че то е част от учението. Източници на CNN в Пентагона означават, че става дума за изстрелвания, направени от съветската страна.

Руското министерство на защитата удостовери на собствен ред, че на 12 декември атомната подводница на Тихоокеанския флот „ Владимир Мономах “ е изстреляла четири балистични ракети от Охотско море.

 

" СЕГА " ПРИПОМНЯ

 

Руска атомна подводница извърши сполучлив тест с изстрелване на четири междуконтинентални балистични ракети " Булава " от Охотско море на отдалеченост над 5500 километра, съобщи преди три дни ТАСС. Тогава бе оповестено, че министърът на защитата Сергей Шойгу е докладвал на президента Владимир Путин след приключването на тренировките на стратегическите нуклеарни сили и това е посочено в официално съобщение на министерството на защитата.

Изстрелването е осъществено от атомната подводница " Владимир Мономах " от Тихооеанския флот. Ведомството уточни, че всичк бойни блокове на ракетите сполучливо са достигнали заложените цели в региона на бойното поле Чижа в Архангелски регион.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР