Руски учени създадоха противоракови вещества на базата на паладий, благороден

...
Руски учени създадоха противоракови вещества на базата на паладий, благороден
Коментари Харесай

„Обмислен дизайн на молекула“: учените синтезираха противоракови съединения на базата на паладий

Руски учени сътвориха противоракови субстанции въз основата на паладий, доблестен метал от платиновата група. Получените съединения имат висока антитуморна интензивност против раковите кафези. Учените потвърдиха успеваемостта на едно от веществата в опити с мишки, на които бяха вградени фрагменти от извънредно нападателен човешки раков израстък - тройно отрицателен рак на гърдата. В рамките на 35 дни новото вещество потиска растежа на тумора със 75% спрямо равнищата при гризачи, които не са лекувани.

Учени от Държавния университет в Санкт Петербург, Държавния университет в Толиати, Националния медицински проучвателен център по онкология на името на N.N. Блохин и Беларуският държавен университет синтезираха противоракови съединения въз основата на паладий и потвърдиха тяхната успеваемост при опити с мишки. Фрагменти от извънредно нападателен човешки раков израстък, тройно отрицателен рак на гърдата, са вградени в телата на животните. Това оповестиха за RT от пресслужбата на Санктпетербургския държавен университет. Резултатите от проучването са оповестени в Chemistry - A European Journal.

Днес за лекуване на рак се употребяват медикаменти въз основата на платина. Въпреки това, до момента в който унищожават раковите кафези, такива медикаменти като цисплатин също имат негативен резултат върху хубавичко тъкан на пациента. В резултат на това потреблението на химиотерапия е обвързвано със съществени странични резултати.


Паладий Gettyimages.ru
В новата работа учените са синтезирали съединения въз основата на различен метал от платиновата група, паладий. Паладият е по-малко отровен за здравите кафези от платината, само че неговите съединения са едва постоянни, което предотвратява производството на лечебни медикаменти на негова основа. Авторите на проучването съумяха да решат този проблем: те създадоха способ за синтез на паладиеви съединения, който дава постоянен резултат.

„ Съединенията на паладия имат ниска токсичност, за разлика от съединенията на платината, употребявани в химиотерапията, само че дълго време такива субстанции се смятаха за необещаващи за здравна приложимост заради бързото им разграждане в тялото. Благодарение на премисления дизайн на молекулата успяхме да преодолеем това ограничаване: синтезираните съединения са доста постоянни - разтворите остават непроменени най-малко две години, което е неповторимо за химията на паладиеви съединения, ” Михаил Кинжалов, доцент от катедрата по физико-органична химия в Държавния университет в Санкт Петербург, означи в изявление за RT.

За да реализират това, учените „ сглобиха “ органичните молекули, които построяват веществото, непосредствено върху паладиеви атоми - това е кардинално нов способ за синтез. Важното е, че техниката е елементарно мащабируема и ви разрешава да получавате нови молекули в един реактор от три налични реагента без формиране на странични артикули.


Gettyimages.ru
Първо учените изследваха нови съединения in vitro, употребявайки клетъчна просвета. Съединенията са посочили способността си да потискат клетките на разнообразни типове рак, само че най-силен резултат е показан против тройно отрицателния рак на гърдата - доста нападателен тип израстък, който е сложен за лекуване.

Едно от веществата освен имаше 300 пъти по-голяма антитуморна интензивност от известните химиотерапевтични медикаменти на основата на платина, само че и я резервира в изискванията на хипоксия на рак. Среща се при тройно негативни тумори на рак на гърдата, с цел да се преодолее лекарствената устойчивост и да се понижи успеваемостта на съществуващите медикаменти. Според откривателите съединенията не засягат здравите кафези, което значи, че са мощно селективни за туморните кафези.

Учените също са провели проучване на най-ефективното съединяване при лабораторни мишки. Животните са били авансово вградени с тройно негативни ракови кафези на гърдата. В рамките на 35 дни от лечението новото вещество потиска растежа на тумора със 75% спрямо равнищата при гризачи, които не са лекувани.

Авторите на работата възнамеряват да продължат опитите върху бозайници, с цел да изяснят всички лечебни свойства на новите съединения. 

Превод: ПИ

Източник: RT

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23899Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед33718Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед97099Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед138592Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед14487Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377211Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед138592Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116615Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101452Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед97099

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР