Руски учени са успели да защитят култура от човешки клетки

...
Руски учени са успели да защитят култура от човешки клетки
Коментари Харесай

Руски учени сензационно: Отрова от черна пепелянка обезврежда К-19

Руски учени са съумели да защитят просвета от човешки кафези от заразяване с ковид, употребявайки ферменти от фамилията на фосфолипазите, които влизат в състава на отровата на пепелянките и на доста други змии.

Резултатите от техните опити бяха показани в електронната библиотека bioRxiv.

"Доказахме, че някои форми от фосфолипазата А2, извлечени от отровата на няколко типа змии, могат да предотвратят проникването в клетките, обичайно употребявани при опитите със SARS-CoV-2. Резултатите от нашите опити откриха, че змийските токсини, изключително в техните димерни форми, могат да се употребяват за медикаменти, атакуващи обвивката на ковид ", пишат откривателите.

Екипът на Юрий Уткин от Института по биоорганична химия към РАН установил, че в обвивката на SARS-CoV-2 участва набор от мастни молекули, сходни на тези елементи от клетъчната мембрана, които нападат молекулите на фсофолипазите A2 - един от основните ферменти в отровата на пепелянките и доста други змии.

Опитите удостоверили, че всички форми на змийската отрова в една или друга степен потискали размножаването на ковид в просвета от кафези. Но единствено две разновидности на фосфолипазата, състоящи се от две звена, показвали висока успеваемост. Най-успешна в това отношение се оказала отровата на пепелянката на Николски, която населява териториите на Югозападна Русия, Украйна и Румъния. Нейните ферменти освен потискали разпространяването на ковид, само че му пречели да се съединява с рецепторите на клетките.

Припомняме, че във , на което се разпореждат огромни очаквания да помогне на пациентите с COVID-19 да спрат да развиват тежки болести.

Новото лекуване включва поемане на протеин, наименуван „ Интерферон Бета “, който организмът създава при зараза.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР