Руски туристи се стичат към най-големия остров в Тайланд -

...
Руски туристи се стичат към най-големия остров в Тайланд -
Коментари Харесай

Руснаци се стичат на тълпи на о. Пукет

Руски туристи се стичат към най-големия остров в Тайланд - Пукет, след възобновяване на директните полети от Русия в края на октомври. Това съобщава 

Броят на туристите от Руската федерация понижа след съветската инвазия в Украйна, защото западните наказания понижиха опциите за туризъм, само че руснаците всеобщо се връщат в Пукет.

Според тайландските локални медии през първите 10 дни на ноември руснаците са съставлявали най-голямата група туристи в Пукет (18 370 от 75 247 интернационалните пристигания). Президентът на тайландската асоциация на туристическите организации Сидивар Чиваратанапорн сподели пред тайландски вестник, че туроператорите в Пукет не са готови за неочаквания напор от туристи.

Първият пряк полет от Москва до Тайланд след експлоадирането на войната на 24 февруари беше под наем полет на самолетна компания Ikar. Самолетът дойде в Пукет на 30 октомври. Той беше посрещнат от личния състав на летището и там " се зарадваха на завръщането на съветския туризъм ".

В същия ден съветската държавна самолетна компания " Аерофлот " възобнови директните полети до Тайланд, Индия и Малдивите.

Пукет е доста подвластен от туризма. По време на пандемията туристическата промишленост представляваше към 80% от стопанската система на острова и осигуряваше повече от 300 000 работни места. Много от тези туристи идват от Русия, само че броят им фрапантно е намалял след съветската инвазия в Украйна.

През януари в Пукет са пристигнали 24 000 съветски туристи. От май до септември, след съветската инвазия в Украйна, тези числа паднаха до 3200-4200 на месец. Сега руснаците се одобряват там, макар обстоятелството, че западните демокрации поддържат рестриктивните мерки против туристите от Руската федерация.

Международните полети от Русия са спрени във всички страни от ЕСи това принуди съветските самолетни компании да се борят за други дестинации. Сега съветските самолетни компании бързо уголемяват своите направления до Тайланд. Aeroflot ще пусне полети до Пукет от далекоизточния град Владивосток, до момента в който Siberia Airlines ще транспортира пасажери от приблизително огромния Иркутск до Сибир.

Тайланд поддържа неутрална позиция във връзка с продължаващата война на Русия против Украйна. Не е взел участие в никакви забрани или наказания против съветски жители и улеснява приемането на визи за тях. Страната възнамерява да одобри 1 милион съветски туристи през 2022 година

Прогнозите са, че този брой ще доближи своя връх през зимата, когато руснаците се реалокират от студените към тропическите плажове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР