Руски свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 се разби в Ейск в Краснодарския

...
Руски свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 се разби в Ейск в Краснодарския
Коментари Харесай

Самолет Су-34 се разби в жилищен блок в руския град Ейск

Руски свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 се разруши в Ейск в Краснодарския край, оповестиха от Министерството на защитата.
„ На 17 октомври 2022 година при политане за осъществяване на подготвителен полет от военното летище на Южния боен окръг се разруши аероплан Су-34. Самолетът се разруши в рамките на град Ейск “, се споделя в известието.

Пилотите на изтребители са съумели да катапултират.

" Според отчета на катапултиралите водачи, повода за злополуката на самолета е запалване на един от моторите по време на политане ", споделиха от Министерството на защитата.

От ведомството допълват, че на място в двора на един от жилищните квартали се е запалило самолетно гориво.
Според Главна дирекция на Министерството на изключителните обстановки след рухването на самолета е зародил пожар на 2000 кв. м, пламнал от първия до петия етаж на многоетажна жилищна постройка. Информацията за починали и ранени се прецизира.

Както изясниха в Министерството на изключителните обстановки, известие за пожар в девететажна постройка на ул. Красная, 47/1 в Ейск, получена в 18:20 часа.

Кремъл заяви, че съветският президент Владимир Путин е изслушал отчетите на министрите и губернатора на Кубан и е упълномощил на ръководителя на района, ръководителите на Министерството на изключителните обстановки и Министерството на здравеопазването да отлетят до Йейск, с цел да оказват помощ на потърпевшите.

Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев сподели в Telegram, че към този момент е отпътувал за региона на Йейск.

Пожарът е обхванал няколко етажа едновременно. 17 жилището са били разрушени при конфликта и последвалия по-късно гърмеж. Започнало е инсталиране на помощни жилища за жителите на жилищния блок.

Той посочи, че на мястото на нещастието работят екипи на Спешна помощ и Бърза помощ. Всички регионални и районни противопожарни и избавителни гарнизони са ангажирани с гасенето на пожара.

От Министерството на гражданската защита и изключителните обстановки на Краснодарския край прибавиха, че лекари и представители на регионалната администрация, както и оперативна група на Министерството на гражданската защита и изключителните обстановки на района са отпътували на мястото.

Ръководителят на региона на Йейск Роман Бублик сподели, че на жителите на къщата ще бъде предоставена цялата нужна поддръжка.

Следственият комитет образува наказателно дело поради злополуката на самолета.
Източник: РИА Новости>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР