Руски сили са взривили мост, свързващ украинския град Северодонецк с

...
Руски сили са взривили мост, свързващ украинския град Северодонецк с
Коментари Харесай

Зеленски очаква загиналите руски войници да надхвърлят 40 000 този месец

Руски сили са взривили мост, свързващ украинския град Северодонецк с града от другата страна на реката, с което са прекъснали един от вероятните пътища за евакуация на цивилни, заяви украинската страна.

Северодонецк остава епицентър на борбата за надзор над Донбас. Части от града бяха разрушени в едни от най-кръвопролитните боеве, откогато Кремъл стартира нашествието на 24 февруари. Украинските войски държат към една трета от Северодонецк.

В обичайното си изказване украинският президент Володимир  Зеленски означи, че главната тактическа цел на руснаците не се е променила и те не престават да оказват напън в Северодонецк, където се водят тежки боеве.

Има напън и по посока на Лисичанск, Бахмут, Славянск, означи още Зеленски и добави: „ Руската войска се пробва да разположи елементи от запаса в Донбас. По всичко проличава, че ще се опитат да хвърлят в борбата зле подготвени наборни бойци. Русия може да трансферира цифрата от 40 000 техни бойци, изгубени, още този месец. В никоя друга война от доста десетилетия насам руснаците не са губили толкоз доста ”.

Руски организации пишат, че заради огромните загуби Украйна изпраща на фронта неподготвени млади бойци, които също умират, цитират известия от украинска страна за липса на ред в командването и дефицит на муниции.

Украинските пристанища, които към момента не са завзети, остават блокирани и управляващите разчитат на сухопътни коридори до Румъния и Полша за експорт на зърно. А в завладения предишния месец Мариупол сепаратисткият водач Денис Пушилин заяви, че възнамерява да изнесе през трети страни до 1 милион тона артикули до края на годината. Пушилин опроверга изказванията на украинските управляващи за зараза от холера в Мариупол.
Във Финландия генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посочи, че лидерската среща този месец не е крайният период за задоволство на молбите на Хелзинки и Стокхолм за влизане в Алианса, написа БНР.
Столтенберг дефинира като основателни възраженията на Турция против двете кандидатури, свързани със сигурността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР