Руски съд забрани на антикорупционната група на опозиционния лидер Алексей

...
Коментари Харесай

Руски съд наложи рестрикции върху опозиционната мрежа на Навални

Руски съд забрани на антикорупционната група на опозиционния водач Алексей Навални да разгласява онлайн и наложи и други рестрикции, до момента в който взема решение дали да приключи активността на неговата политическа мрежа като " екстремистка организация ". Московският градски съд организира авансово чуване по проблема дали да бъдат оповестени отвън закона Фондът за битка с корупцията и районните щабове на Навални, написа Reuters. Следващото чуване е планувано за четвъртък.

На Фонда за битка с корупцията е наложена възбрана за достъп до неговите банкови сметки по искане на прокуратурата, както и да провежда митинги и да разгласява медийни материали. Ако мрежата на Навални бъде избрана като " екстремистка ", управляващите ще могат да затварят нейни деятели и да замразяват банкови сметки. В понеделник прокуратурата към този момент подреди на районните щабове да прекратят активност. Дейността на Фонда за битка с корупцията, който има друг законов статут от районните щабове, не може да бъде прекратена без правосъдна заповед.
Общински чиновник боядисва нарисувано на стена в Санкт Петербург изображение на Навални Източник: Reuters Разследващи видеа за корумпирани държавни представители
Навални излежава присъда от две години и половина за нарушение на изискванията по предварителното освобождение по отношение на друга присъда, за която има опасения, че е политически стимулирана. Той употребява Фонда за битка с корупцията, с цел да разгласява проверяващи видеа за корумпирани висши държавни представители. Регионалните му щабове пък са зараждащо се политическо придвижване, което поддържа претенденти против ръководещата партия.

" Докато Навални е в пандиза, управляващите се доближават към затварянето на всичките му действия ", написа в разбор на Военновъздушни сили. Някои от поддръжници на опозиционера са възнамерявали да вземат участие в парламентарните избори през септември, само че прокуратурата твърди, че мрежата на Навални пробва да дестабилизира страната. Докато екипът на рецензия на Кремъл твърди, че става въпрос за опит да се унищожи мирната политическа съпротива в Русия.

В изказване московските поддръжници на Навални споделят, че смъкват страниците си в обществените мрежи поради последните дейности против тях: " Каквото и да стане, ние самостоятелно ще продължим битката против корупцията, против ръководещата партия, която ограбва страната, и против Владимир Путин, който си строи покои с държавни средства и убива своите политически съперници ".
Прекратяване на гладната стачка
Миналата седмица Навални приключи гладна стачка, откакто повече от три седмици стачкува против " несъответстващото здравно лекуване ". Властите настояват, че с него се държат като с всеки различен пандизчия. Миналата година опозиционерът упрекна съветския президент Владимир Путин, че стои зад отравянето му с отровен нервозен сътрудник. Кремъл отхвърля да е забъркан в офанзивата и даже подлага под подозрение дали въобще е имало отравяне.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР