Руски съд постанови присъда от 10 дни затвор за мъж,

...
Руски съд постанови присъда от 10 дни затвор за мъж,
Коментари Харесай

На 10 дни затвор осъдиха руснак, написал в снега Не на войната

Руски съд постанови присъда от 10 дни затвор за мъж, който написал с пръст " Не на войната " върху затрупан със сняг турникет на входа на ледена пързалка в московския парк " Горки ", съобщи Ройтерс. Случаят датира от 23 ноември. Мъжът на име Дмитрий Фьодоров е бил наказан на идващия ден.

Според съветската полиция дейностите му се считат за гражданско правонарушение по закон, наказващ общественото дискредитиране на въоръжените сили на страната. 

Нови закони, репресиращи дисидентите, бяха признати в Русия малко след пълномащабната инвазия в Украйна през февруари 2022 година За хората, които се опълчват на войната, общественото изложение на мнението им е рисковано, отбелязва Ройтерс. Според критици по това законодателство са били арестувани близо 20 000 души. 

Фьодоров, който признал в съда, че е написал антивоенния девиз, е бил наказан на 10 дни затвор поради непокорство на полицията и отвод да бъде отведен в полицейско ръководство - изказване, което съгласно правосъдното решение той отхвърля. Мъжът също по този начин е бил наказан да заплати санкция в неизяснен размер поради това, че написал " Не на войната ", написаха съветски медии, макар че това не се загатва в правосъдните документи, оповестени онлайн. 

Руските управляващи споделят, че страната има потребност от колкото е допустимо по-голямо единение във време, когато страната е въвлечена във, съгласно президента Владимир Путин, екзистенциална битка със Запада. Критици обаче упрекват управляващите, че по жесток метод потискат и санкционират всички несъгласни с тях, отбелязва Ройтерс.

По-рано този месец съд в Санкт Петербург осъди на седем години затвор художничка, която заменила етикети с цените в супермаркети с послания, призоваващи за преустановяване на войната в Украйна - присъда, която нейните поддръжници дефинираха като позорна насмешка с правораздаването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР