Руски съд осъди бившия американски морски пехотинец Пол Уилън на

...
Руски съд осъди бившия американски морски пехотинец Пол Уилън на
Коментари Харесай

Русия прати американец за 16 години в наказателна колония

Руски съд осъди някогашния американски морски пехотинец Пол Уилън на 16 години в наказателна колония по развой за шпионаж, който той отхвърли като " машинация ", съобщи БГНЕС. Прокуратурата искаше 18 години, а настоящето решение може да бъде обжалвано.
Московският градски съд призна Уилън за отговорен за приемане на класифицирана информация, до момента в който той стоеше в клетката на подсъдимия в съда със знак, който гласеше " Скалъпен развой! " и прикани американския президент да се намеси.
Няма публично пояснение за случая - от прессъобщението на ФСБ се разбра само, че Уилан е арестуван в Москва в края на 2018 година по време на интервенция против шпионажа - за търговия с държавна загадка, най-вероятно обвързвана с персоналния състав на съветските спецслужби. Той упорства, че е упрекнат незаслужено, до момента в който е бил в Москва за сватбата на другар, когато е взел USB устройство от прочут, мислейки, че съдържа фотоси за отмора.
Посолството на Съединени американски щати дефинира процеса като осъществяване на " насмешка с правораздаването ".
Адвокатът на Уилън сподели, че той може да бъде сменен за Виктор Бут или Константин Ярошенко, които са в американски затвори по същите обвинявания.
Още: " Помпео желае Русия да освободи упрекнат в шпионаж американец "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР