Руски ракетни удари поразиха тази сутрин инфраструктурни обекти в цяла

...
Руски ракетни удари поразиха тази сутрин инфраструктурни обекти в цяла
Коментари Харесай

Какви са последствията след като Русия нанесе удари по инфраструктурни обекти в различни части на Украйна

Руски ракетни удари поразиха тази заран инфраструктурни обекти в цяла Украйна , съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Русия, както наподобява, ускорява своя преднамерена акция за заличаване на електрическите и водните уреди в страната преди началото на зимата.

Кметът на Житомир, град с 263 000 души население, съобщи, че офанзиви са прекъснали електроснабдяването и водоснабдяването, а съгласно заместник-ръководителя на президентската канцелария Кирило Тимошенко две детонации са раздрусали енергийно оборудване в югоизточния град Днипро, в който живеят близо 1 милион индивида, причинявайки съществени вреди.

Един човек е умрял в южния украински пристанищен град Николаев, откакто ракета поразила жилищна постройка, оповестиха локалните управляващи. Очевидци описаха, че са чули три детонации в ранните часове на деня. По думите им ракета е разрушила изцяло едната част от постройка в центъра на града, оставяйки след себе си голям кратер. Забелязан е пожарникарски екип, който извадил тялото на мъж от руините.

" В Николаев врагът унищожи жилищна постройка с ракети С-300. Загина един човек. Беше нанесен удар и по пазар за цветя. Интересно против какво са се борили съветските терористи в тези безусловно мирни обекти ", написа в " Телеграм " украинският президент Володимир Зеленски.



Енергиен обект в северната част на Киев също е бил изумен, обявиха очевидци и украински публични лица.

Съобщава се и за офанзиви против енергийни уреди в град Харков, ситуиран покрай границата с Русия.

По-рано този месец Русия назначи военачалник Сергей Суровикин за началник на по този начин наречената от Москва " специфична военна интервенция " в Украйна. Наричан от съветските медии " Генерал Армагедон " поради хипотетичната си неотстъпчивост, назначението му докара до най-голямата вълна от ракетни удари против Украйна от началото на съветската инвазия.

Москва отхвърля да взима под прицел цивилни. Руското министерство на защитата твърди, че прави набези против военни цели и енергийна инфраструктура в цяла Украйна, употребявайки високоточни оръжия.

Новите съветски удари през вчерашния ден и през днешния ден бяха нанесени на фона на напредването на украинските сили в източните и южни елементи на страната и пристигнаха след гърмежа на Кримския мост на 8 октомври, свързващ континентална Русия с полуострова, който Москва анексира през 2014 година

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР