Руски ракетен удар разруши частично жилищен блок в Харков в

...
Руски ракетен удар разруши частично жилищен блок в Харков в
Коментари Харесай

Ракета удари жилищен блок в Харков. Ситуацията в Източна Украйна е много тежка, каза Зеленски

Руски ракетен удар унищожи отчасти жилищен блок в Харков в нощта против понеделник, оповестиха локалните управляващи. Атаката взе най-малко една жертва и пристигна на фона на предизвестието на Киев, че обстановката в подложената на непрестанни съветски удари Източна Украйна е “много тежка ”.

Ракетният удар е засегнал жилищна постройка в центъра на Харков - вторият максимален град в Украйна, сподели губернаторът на региона Олех Синехубов , представен от Ройтерс. Снимки от мястото на офанзивата демонстрират, че блокът е обзет от пожар. До момента е известно за една жертва и трима ранени, както и за една изчезнала жена.
 Поражения от съветския ракетен удар в Харков
“Трима души бяха ранени. Възрастна жена беше убита. Съпругът ѝ е бил наоколо по време на удара и по знамение е оживял без съществени пострадвания ”, написа Синехубов в Туитър. Пред украинската социална телевизия той добави, че друга стара жена е изчезнала и спасители я търсят.

“Целия вход на постройката към този момент е ненаселен ”, добави губернаторът.

Преди две седмици съветски ракетен удар унищожи, Централна Украйна, и взе десетки жертви.

Ракетният удар пристигна малко след вечерното послание на украинския президент Володимир Зеленски , който сподели, че обстановката на фронта в Източна Украйна е “много тежка ”.

“Руските офанзиви са непрекъснати. Русия желае войната да се проточи и да изтощи силите ни. Ние би трябвало да превърнем времето в наше оръжие ”, сподели Зеленски и прикани за спомагателна военна помощ от западните си сътрудници.

“Трябва да ускорим събитията и доставките и да осигурим нови оръжия и благоприятни условия за Украйна. ”

По-рано в неделя украинското военно командване заяви за засилени офанзиви против Вуледар и Бахмут , който остава съществена цел на съветската войска. Ръководителят на военната администрация на Донецка област заяви в неделя за четирима убити и 17 ранени при съветски обстрели против Бахмут и Константиновка .

В Херсон районните управляващи оповестиха за три жертви и шестима ранени при съветски удари, които са засегнали учебно заведение и болница. Херсон беше окупиран от съветската войска при започване на съветската военна инвазия в Украйна, само че украинските сили го освободиха през ноември. Оттогава градът е подложен на обстрел от съветските позиции, ситуирани от другата страна на река Днепър.

Русия атакува Украина преди близо година. В началото на войната съветските сили напредваха в Южна, Източна и Северна Украйна и се пробваха несполучливо да завладяват Киев и Харков. През есента украинската войска предприе контраатака и си върна част от окупираните територии, в това число Херсон и регионите към Харков. Тежките сражения в Донецка и Луганска област обаче не престават.

Редица страни и интернационалните организации осъдиха многочислените съветски удари против жилищни региони, които взимат цивилни жертви. Москва продължава да твърди, че не се цели в цивилни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР