Руски журналист бе убит, а други четиримама бяха тежко ранени

...
Руски журналист бе убит, а други четиримама бяха тежко ранени
Коментари Харесай

Руски журанлист е убит, а четирима са ранени в Запорожка област

Руски публицист бе погубен, а други четиримама бяха тежко ранени при обстрел от украинските сили в Запорожка област, предадоха съветски медии.

Те са събирали материали за изявления по отношение на потреблението на касетъчните снаряди от украинската войска против мирното население.

Загиналият публицист е бил специфичен делегат за отразяване на специфичната военна интервенция, както я назовава Москва, той е станал жертва точно на касетъчна бомба.

„ Виновните за бруталното ликвидиране на съветския публицист Ростислав Журавльв ще получат заслуженото наказване, а доставчиците на касетъчни муниции за Киев също ще понесат своята отговорност “, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Извършителите на бруталното ликвидиране на съветския публицист неизбежно ще получат заслуженото наказване. Тези, които доставиха протежетата си в Киев с касетъчни муниции, също ще понесат цялостната отговорност ", съобщи дипломатът.

„ Всичко сочи, че нападението против журналистическата група в Запорожка област не е било инцидентно “, сподели Захарова. Тя също по този начин изрази убеденост, че „ интернационалните структури ще предпочетат да си затворят очите пред чудовищното закононарушение против съветските публицисти “.

Германската социална телевизия „ Дойче веле “ пък заяви, че един от нейните украински оператори е бил ранен при съветски обстрел с касетъчни муниции. Това е станало по време на репортаж, отдаден на украинската войска, покрай фронтовата линия.

Операторът Евхен Чилко е снимал с екип на „ Дойче веле “ на 23 километра от фронтовата линия от украинска страна. Той е бил ранен от осколки от съветски касетъчни муниции, показва „ Дойче веле “.

По време на обстрела е умрял украински боец, а различен боен е бил съществено ранен. Други двама членове на екипа на „ Дойче веле “ - публицист и консултант по сигурността, са останали невредими при удара. Екипът е снимал репортаж в подготвителен център на украинските сили покрай Дружковка в Донецка област. Според „ Дойче веле “ цел на съветската офанзива е бил евентуално подготвителния център на украинските сили. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР