Руски и китайски стратегически бомбардировачи днес извършиха съвместен патрул над

...
Руски и китайски стратегически бомбардировачи днес извършиха съвместен патрул над
Коментари Харесай

Руски и китайски бомбардировачи в съвместен патрул над Тихия океан

Руски и китайски стратегически бомбардировачи през днешния ден направиха взаимен патрул над западната част на Тихия океан в проява на все по-тесните връзки в региона на защитата сред двете страни, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Руското министерство на защитата заяви, че бомбардировачите Ту-95 на съветските Военновъздушни сили и китайските бомбардировачи Х-6K са прелетели над Японско море и Източнокитайско море по време на осемчасова задача.

В рамките на ученията съветските бомбардировачи за първи път кацнаха в Китай, а китайските бомбардировачи прелетяха до въздушна база в Русия, се споделя в изказване на министерството. Съобщението отбелязва, че взаимните патрули не са били ориентирани против никоя друга страна.

Учението следва поредност от взаимни стратегии, които имат за цел да показват възходящото военно съдействие сред Москва и Пекин, защото и двете страни са изправени пред напрежение със Съединени американски щати, разяснява АП.

През септември Пекин изпрати над 2000 военнослужещи дружно с повече от 300 военни транспортни средства, 21 бойни самолета и три военни кораба за присъединяване в огромни взаимни учения с Русия. Маневрите означиха първия път, когато Китай изпрати три типа въоръжени сили за присъединяване в едно съветско обучение, което беше несъмнено като проява на широтата и дълбочината на китайско-руското военно съдействие и взаимно доверие.

Съвместната работа в региона на защитата сред Москва и Пекин се ускори, откакто съветският президент Владимир Путин изпрати войските си в Украйна на 24 февруари. Китай отхвърля да подлага на критика дейностите на Русия, обвинявайки Съединени американски щати и НАТО, че са предизвикали Москва. На собствен ред Русия поддържа Китай на фона на напрежението със Съединени американски щати, което последва демонстративното посещаване на председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван.

Южнокорейската войска заяви, че е вдигнала по паника бойни самолети, откакто два китайски и шест съветски военни самолета са навлезли през днешния ден в зоната за противовъздушна защита, съобщи Ройтерс.

Двата китайски бойни самолета Х-6 са навлезли няколко пъти в зоната за противовъздушната защита на Южна Корея край южните и североизточните ѝ крайбрежия. Навлизането на китайски самолети е почнало към 5:50 ч. сутринта локално време и са напуснали зоната, сподели Обединеният комитет на началник-щабовете на Сеул.

Часове по-късно те са влезнали още веднъж в зоната над Японско море, известно в Южна Корея като Източно море, дружно с съветски военни самолети, в това число бомбардировачи ТУ-95 и изтребители СУ-35.

Самолетите не са нарушили въздушното пространство на Южна Корея, сподели Обединеният комитет.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР