Руски хакери удрят американски институции с порно, заяви експертът от

...
Руски хакери удрят американски институции с порно, заяви експертът от
Коментари Харесай

Експерт от САЩ: Руски хакери удрят наши институции с порно

Руски хакери удрят американски институции с порно, съобщи специалистът от Съединени американски щати Даниел Ерин пред в. Вашингтон Екзаминър.

Според експерта работещите за Кремъл извършители на сигурността в интернет изпращат на служители във федерални и щатски ведомства писма, в които има прикачени връзки към уеб сайтове с експлицитно наличие. "Към страниците е имало прикачени вируси, които проникнали в компютрите и извличали информацията от машините ", уточни той.

До разкритието се е стигнало след следствие за шпионаж, стартирано против служител от отдела за сателитни фотоси на американската Геологическа работа. "Част от 9-те хиляди уеб страницата с видео за възрастни (чудя се по кое време ли е работил този човек) са били инфектирани и заради това в Москва са получили сателитни изображения ", описа Ерин.

Изданието акцентира, че това не е единственият случай. Вестникът описа по какъв начин през 2017 година над 100 чиновници в 12 федерални ведомства са си признали, или са били хванати по какъв начин посещават уеб сайтове с порно по време на работа от служебните си компютри.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР