Руски гражданин, разследван от органите на реда, след като дъщеря

...
Руски гражданин, разследван от органите на реда, след като дъщеря
Коментари Харесай

„Сърцето ми кърви при мисълта за раздяла с нея“: Баща е осъден в Русия заради антивоенна рисунка на дъщеря си

Руски жител, разследван от органите на реда, откакто щерка му е нарисувала в учебно заведение антивоенна рисунка, се изправи в съда в Тула, предава Ройтерс.

Алексей Москальов е бил наказан през март на две години отнемане от независимост за дискредитиране на съветската войска поради рисунката. Мъжът бяга от домакински арест в Беларус, само че е наново задържан и върнат назад в Русия.

Алексей Москалев е уединен татко, а след случилото се Маша е настанена в дом за деца

Самото следствие против него стартира след рисунката на 12-годишната му щерка Маша, изобразяваща по какъв начин съветски ракети летят против украинка и детето ѝ. Директорката на учебното заведение е подала сигнал за рисунката в полицията.

По време на чуване за обжалване на присъдата му Москальов разгласи, че „ сърцето му кърви всеки ден “ при мисълта за раздялата с щерка му Маша и избира смъртно наказване.

„ Той говореше от душата си. Бил е разграничен дълго време от детето си и споделя, че тя е повода да живее. Искаше да допре човечността на съда, само че не сработи “, сподели пред Ройтерс юристът му.

В правосъдната зала Москальов прочита и писмо от щерка си, в което тя му написа, че „ ще бъдат дружно, когато и да се случи “.

Москальов е наказан и поради мнения, за които се твърди, че е разгласил в обществените мрежи, като към наказанието му от отнемане на независимост е добавена и двугодишна възбрана да употребява интернет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР