Руски гражданин е заподозрян за атаката срещу няколко сайта на

...
Руски гражданин е заподозрян за атаката срещу няколко сайта на
Коментари Харесай

България ще иска екстрадиция на руснак, заподозрян за хакерската атака

Руски жител е обвинен за офанзивата против няколко уеб страницата на държавни институции и прокуратурата ще желае неговото изгонване в България.

Това разгласи представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова, представена от БНР.

Самоличността на обвинения не се разкрива. Не е обществено известно и по какъв начин българските служби са стигнали до него. Информацията не се оповестява от обвиняването, с цел да не се попречи на следствието.

Още близо 150 души са проверявани за възможна връзка с офанзивата.

" При кои от тях ще бъде открито вероятно, че имат съпричастност към осъщественото закононарушение, ще разберем, когато съумеят да съберат всички обстоятелства по този случай. В момента се ревизират всички тези лица. Работи се взаимно с партньорските служби. Разследването допуска, защото има и интернационален детайл, да бъдат отправени и молби за правна помощ към няколко страни, което ще бъде сторено. Всички обстоятелства, които имат отношение към разследваното от нас закононарушение, ние ще ги съберем и ще съобщим резултатите от тях ", споделя тя.

Ако Русия не извърши настояването за екстрадиция, следствието ще се води в отсъствието на хипотетичния причинител.

Руската конституция не разрешава изгонването на съветски жители отвън рамките на страната или предаването им на непознати държавни служби.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР