Руски граждани, които живеят в България, дариха три пикапа с

...
Руски граждани, които живеят в България, дариха три пикапа с
Коментари Харесай

Време е да се избере страна. Руснаци в България дариха джипове за победата на Украйна

Руски жители, които живеят в България, подариха три пикапа с висока проходимост на армията на Украйна. Те ще се употребяват от легион, формиран от руснаци, които се бият на страната на Украйна.

Пикапите с двойна кабина са боядисани в камуфлажна разцветка и са готови за водене на бойни дейности, споделиха уредниците. Преди да заминат за Украйна, машините бяха изложени пред храм-паметник " Свети Александър Невски ".

На предните им стъкла имаше надпис легион " Свобода за Русия " (Легион Свобода России).
 Руски жители, които живеят в България, подариха три пикапа с висока проходимост на армията на Украйна
е батальон, който беше основан на 5 април 2022 година от съветски жители, непринудено минали на страната на Киев. Групата е част от за териториална защита на Украйна, в който има 20 000 доброволци от разнообразни страни по света,.

Броят на участващите в легиона е скришен. Олексий Арестович, до неотдавна консултант на украинската президентска администрация, сподели през юни, че става дума за " няколкостотин " членове.

Цезар , както е позивната на представителя на легиона, заяви в края на декември пред Франс прес за " няколкостотин " руснаци, които след двумесечно образование са изпратени през май в източния район Донбас. Това е регионът в който се водят най-тежките борби от началото на войната до през днешния ден.

Самите уредници не приказваха пред медиите. Те се снимаха пред високопроходимите машини с маски и държейки афиш с надпис, чийто превод е: " Руснако, дай своя принос за успеха на Украйна над незаконния путински режим " .

Като уредник на акцията е посочено Сдружение " Свобода за Русия " . Неговата представителка Флора Ахматова без да смъква маската си прочете изказване, в което се споделя единствено че дарението е от съдружие на непрекъснато живеещите в България съветски жители.

" Това е приносът на съветските жители за успеха на Украйна над нарушителя Путин, който взе държавната власт в Русия ", сподели тя.

Според източници на Свободна Европа един от уредниците на акцията има опит като районен координатор на опозиционния политик Алексей Навални,. Организаторът също не приказва пред публицистите, само че сподели в чат във вторник, че дарението е начало на общоевропейска акция.

" Джиповете " ще бъдат превозени до Украйна от украинската неправителствена организация " Перемога 17 " .

Високопроходимите пикапи са необятно употребявани във войната в Украйна, защото в задната част може да се инсталира тежка картечница, леко оръдие, портативна ракетна установка или да се транспортират муниции.
" Другата Русия "
" Тази акция е доста значима, тъй като това са руснаци, които живеят тук, даже са с съветски паспорти и взеха решение да изберат страна, и да оказват помощ на Украйна. Те не са за Украйна, те са за тяхната Русия, другата Русия ", сподели Виталий Оленийчук от " Перемога 17 ".

" Ако съветски жители вземат страна, това е сигнал към българските политици, че е пристигнало време да се избере страна. Не е време за неутралитет ", сподели Оленийчук.

" От началото на войната откарахме над 100 коли, най-вече от Латвия. Това е вторият ескорт от България, първият беше преди две седмици ", сподели още Оленийчук.

Първите коли са били купени със средства на украинци, живеещи в България. Според него е време България да стартира да подарява на Украйна.
Какво подари България
Досега българското държавно управление изпрати филантропичната помощ за към 7 милиона лв. под формата на военни каски, бронежилетки, медицински китове и облекла. Това се случи през септември.

През декември болшинството в Народното събрание с Украйна за безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.

Във вторник съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков заяви, че при ръководството на неговия кабинет. Това се е случвало непряко, през други страни от НАТО.

Кампаниите и даренията на доброволци и неправителствени организации за Украйна са доста. Сред най-големите е с помощта на която са събрани над 1 милион лв. за генератори за Украйна, където спиранията на тока са чести поради съветските удари по украинската енергийна инфраструктура.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР