Руски генерал е убит при сражения около Харков, твърди украинското

...
Руски генерал е убит при сражения около Харков, твърди украинското
Коментари Харесай

Втори руски генерал убит в Украйна! Виталий Герасимов гръмнат до Харков

Руски военачалник е погубен при сражения към Харков, твърди украинското разузнаване. Той е вторият военачалник, който съветската войска губи в Украйна за една седмица, оповестява " Гардиан ".

От разузнаването на украинското министерство на защитата оповестиха, че генерал-майор Виталий Герасимов, първи заместник-командир на 41-ва войска на Русия, бил погубен край източния град, дружно с други висши офицери.

Министерството също по този начин разгласява запис, за който се твърди, че е диалог сред двама съветски офицери от ФСБ, които разискват гибелта на Герасимов и се оплакват, че техните предпазени връзки към този момент не действат в Украйна.

Сайтът за проверяваща публицистика Bellingcat заяви, че е удостоверил гибелта на Герасимов и през съветски източник.

41-ва войска е сухопътна военна мощ, която бе дислоцирана в Елня, в Западна Русия покрай границата с Беларус през предишния ноември. Генерал-майор Герасимов взе участие във втората чеченска война, съветската военна интервенция в Сирия и анексирането на Крим, като печели медали от тези акции.

Герасимов е вторият съветски военачалник от 41-ва войска, умрял в границите на една седмица при нахлуването на Владимир Путин в Украйна. В края на февруари бе погубен Андрей Суховецки, също заместник-командир на 41-ва войска. Той бил прострелян от снайпер по време на съветската атака против украинската защита.

Загубата на високопоставени офицери идва в миг, когато огромна част от нахлуващите сили на Владимир Путин са затънали в логистични проблеми и срещат гневна украинска опозиция.

През миналата нощ съветски военни самолети бомбардирали градове в Източна и Централна Украйна, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на украински представители. Обстрелвани са били и покрайнини на столицата Киев.

В градовете Суми и Охтьорка, източно от Киев, покрай границата с Русия, бомби са паднали върху жилищни здания и са нанесли и огромни вреди върху електроцентрала, заяви ръководителят на администрацията на Сумска област Дмитрий Живицки. Има убити, само че украинският представител не показва съответни числа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР