Руски генерал е бил убит при бомбардировка на джихадистката групировка

...
Руски генерал е бил убит при бомбардировка на джихадистката групировка
Коментари Харесай

„Ислямска държава“ уби руски генерал

Руски военачалник е бил погубен при бомбардировка на джихадистката формация „ Ислямска страна “ (ИД) покрай източния сирийски град Дейр аз Зур, заяви съветското министерство на защитата, представено от международните организации.

Генерал-лейтенант Валерий Асапов е бил погубен при детонация на снаряд по време на неочаквана бомбардировка с минохвъргачка, осъществена от бойци на ИД, показва министерството, като прецизира, че съветският офицер бил боен консултант на сирийските държавни войски.

Разкриха кой е „ съветският Рамбо” от Палмира

Генералът се намирал в команден пост на сирийските войски и

помагал на сирийските командири да управляват интервенциите за освобождение на Дейр аз Зур ,

се споделя в известието. Министерството отбелязва, че Валерий Асапов ще бъде награден посмъртно.

https://t.co/iKLJr3tZjz Top Russian general is killed by ISIS mortar strike in Syria as he helps loyalist Assad troops.... #Syria #Russia pic.twitter.com/BP9vrFsxgJ
— Γρέγος Α_ (@Gr_Akritas) September 25, 2017
Междувременно, съветското Министерство на защитата упрекна американските елементи в Сирия, че са се договорили с „ Ислямска страна “. Повод за това е бързият прогрес на подкрепяните от Съединени американски щати бунтовници през територия, следена от джихадистите и неналичието на опозиция от тяхна страна.

Изчезнала германка станала булка на ИД и снайперист

ИД: Не сме не запомнили Балканите, просто бяхме заети

„ Ислямска страна “ раздава „ паспорти за парадайса “

Москва разгласява фотоси на

американски бронирани коли, ситуирани в територии под контрола на „ Ислямска страна “ .

Неизменен съдружник на сирийския режим, Русия се намеси с военна мощ в спора през септември 2015 година в помощ на държавните сили, изпитващи по това време усложнения в съпротивата си против бунтовниците и джихадистите, отбелязва Агенция Франс Прес. Впоследствие управляващите в Дамаск завоюваха доста победи с поддръжката на съветски въздушни удари и съветски военни съветници, назначени към войската.

Deir Al Zour - Armored BTR-82A personnel carriers pic.twitter.com/FjaEVW2CIw
— Lucifuge Rofocale (@rofoca_lucifuge) September 23, 2017
Провинция Дейр аз Зур, в която се намират

няколко нефтени и газови залежи ,

е сцена на яростни боеве съвсем през цялото време на шестгодишната революция в Сирия, отбелязва „ Дойче Веле “ (Deutsche welle).

Първоначално през 2013 година е под контрола на сирийските бунтовници, само че година по-късно е окупирана от „ Ислямска страна “ и става значим източник на доходи за терористичната организация. През последните месеци сирийският режим, подкрепяни от съветски военновъздушни удари, усилиха напъните си да освободят региона от бойците.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

 Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР