Руски дипломати определиха работата на британските съдилища по делото на

...
Руски дипломати определиха работата на британските съдилища по делото на
Коментари Харесай

Захарова за делото Асандж: Британската съдебна система е фарс, станаха за посмешище пред цял свят

Руски дипломати дефинираха работата на английските съдилища по делото на Джулиан Асандж като " фарс ", откакто решението за възможното изгонване на създателя на " Уикилийкс " в Съединени американски щати още веднъж беше отсрочено, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Отне повече от 13 години (от първичното английско решение за изгонване на Джулиан Асанж в Швеция, бел. АФП), с цел да може английската правосъдна система да вземе решение.... ДА ЧАКА ОЩЕ! ", съобщи в " Телеграм " говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Може да се запитаме какво са правили британците от самото начало, до момента в който австралиецът е седял на прилежащата улица – в посолството на Еквадор? В същото време, вследствие на натиска от Лондон, той е държан в мъчителни условия – в тясна стая без достъп до външния свят и под 24-часово наблюдаване от Скотланд Ярд ", прибавя тя.

Цялата правосъдна система на Обединеното кралство се е трансформирала във фарс и " посмешище в очите на света ", съгласно Захарова.

" Всичко това е насмешка с човешкото достолепие от страна на чудовищно неефективното наказателно английско псевдоправосъдие ", акцентира представителката на съветската дипломация.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР