Руски боен кораб беше сериозно повреден при през нощта срещу

...
Руски боен кораб беше сериозно повреден при през нощта срещу
Коментари Харесай

Руският десантен кораб е претърпял сериозни щети в Новоросийск

Руски военен транспортен съд беше съществено развален при през нощта против съветската черноморска военноморска база в Новоросийск, когато за първи път украинският флот сподели мощта си толкоз надалеч от крайбрежията на страната , предава Ройтерс.

Пристанището, което обработва 2% от международните доставки на нефт и също по този начин изнася зърно, краткотрайно спря придвижването на цивилни кораби , преди да възобнови естествените интервенции, съгласно Каспийския тръбопроводен консорциум, който ръководи петролен терминал там.

Министерството на защитата на Русия заяви , че украинска офанзива с два морски дрона е била отблъсната във водите отвън базата и че дроновете са били унищожени. В късото си изказване не се загатват никакви вреди.

Източник от украинското разузнаване сподели, че десантният транспортен съд " Оленегорский горняк " на съветския флот с към 100 съветски военнослужещи на борда, е бил ударен от морски дрон, екипиран с 450 кг тротил.

" В резултат на офанзивата " Оленегорски Горняк " получи сериозна пробойна и сега не може да извършва бойните си задачи ", сподели източникът на Ройтерс, добавяйки, че интервенцията е осъществена от Службата за сигурност на Украйна и флота. " Всички съветски изказвания за " отблъсната офанзива " са погрешни . "

Видеозаписи, доказани от Ройтерс, демонстрират, че " Оленогорски горняк " е теглен до брега от влекач, като е бил мощно накривен към левия си ръб.

Андрий Риженко, пенсиониран капитан от Военноморски сили на Украйна и военноморски съветник, пресметна, че морските дронове са минали 740 км от евентуалната точка на стартиране до Новоросийск , което би представлявало доста нарастване на обсега им.

Footage of Ukrainian kamikaze USV attack on Russian Navy’s Ropucha-class landing ship Olenegorski Gornjak in Novorossiysk.

The attack was conducted by Ukrainian Intelligence (SBU), saturated with 450 kg of TNT.
— Clash Report (@clashreport)
" Това беше първият път...когато украинският флот демонстрира мощност толкоз надалеч ", сподели той.

Източник, осведомен с интервенциите на пристанището, сподели, че огромен съветски военноморски транспортен съд е трябвало да бъде изтеглен до брега, защото не е могъл да се движи на личен ход, откакто е бил развален.

Източникът, който не назова кораба, сподели, че товаренето на нефт и зърно продължава да се прави в пристанището, което е възобновило естествените си интервенции часове след офанзивата.

Украйна загатна името на кораба " Оленегорски горняк ", без да поеме директна отговорност за офанзивата.

" Имаме открита информация, че той в действителност е развален ", сподели Наталия Гуменюк, представител на южното военно командване, добавяйки, че " е безусловно законно да се унищожи капацитетът на врага по време на война ".

Кремъл пренасочи въпросите към министерството на защитата, което не отговори незабавно на искане за коментар.

" Още един съветски транспортен съд се люлее, подкопавайки репутацията на сигурността на агресора във водите на Черно море ", сподели украинското външно министерство в X, по-рано прочут като " Туитър ", добавяйки, че едно от отделенията на плавателния съд е наводнено.

Андрей Кравченко, градски чиновник на Новоросийск, сподели в приложението " Телеграм " че " Оленогорски горняк " е един от двата кораба, които " неотложно са реагирали ", с цел да отхвърлен украинската офанзива.
 ISW: Украинската контраатака няма тъкмо избран график или период
ISW: Украинската контраатака няма тъкмо избран график или период

По 5 съветски мини на квадрaтен метър

Нарастване на напрежението в Черно море

Пристанището е едно от най-големите в Черно море и главен терминал за експорт на нефт и петролни артикули. Каспийският тръбопроводен консорциум е главният експортьор на казахстански недопечен нефт.

Износът на съветски и казахстански нефт от Новоросийск е приблизително към 1,8 милиона барела дневно, или към 2% от международното предложение на нефт.

Британското военно разузнаване заяви предишния септември, че, евентуално заради нарасналата опасност от украински удари на далечни дистанции.

Пенсионираният капитан от Военноморски сили на Украйна Риженко сподели, че видеото от дрон допуска, че съветският транспортен съд е бил сюрпризиран.

" Виждаха се отворени прозорци с включени светлини вътре. Никакви моряци на горната палуба (не) търсеха допустима опасност. Дронът изведнаж удари в средата и аргументи обилни вреди на този транспортен съд ", сподели той.

" Това е много сериозен сигнал за Русия, че могат да бъдат осъществени и други офанзиви и за тях няма да е безвредно да държат кораби даже в Новоросийск.

Напрежението в и покрай Черно море ескалира, откакто, позволяваща безвредния експорт на зърно от украинските пристанища. Оттогава съветски безпилотни самолети и ракети и зърнени силози на или покрай Черно море.

Украйна потопи флагманския транспортен съд на Русия ,, през април 2022 година и съобщи през юни предходната година, че е блъснала съветски военноморски влекач с доставени от Запада противокорабни ракети.

Украинският източник не загатва други офанзиви против военни кораби, само че сподели, че ударът от петък е последният в поредност от сполучливи интервенции на службата за сигурност , в това число предходната година и предишния месец.

Руското министерство на защитата съобщи в петък, че неговите сили също са отблъснали опит за украинска офанзива против Крим. Там се споделя, че няма жертви или вреди.
 Войната се възстановява - Зеленски загатна за офанзивите по съветски обекти
Войната се възстановява - Зеленски загатна за офанзивите по съветски обекти

Украинците да се приготвят за идната зима и възможни удари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР