Руски артилерийски обстрел отне днес живота на 21 души и

...
Руски артилерийски обстрел отне днес живота на 21 души и
Коментари Харесай

Десетки загинаха при руски обстрел в Харковска и Черниговска област

Руски артилерийски обстрел лиши през днешния ден живота на 21 души и рани 25 в украинския град Мерефа, намиращ се покрай обсадения Харков в Източна Украйна, съобщи регионалната прокуратура.

При обстрела са били разрушени учебно заведение и културен център, се споделя в известието. Десет от ранените са в сериозно положение. Прокуратурата разгласява фотоси на разрушените от детонациите здания.

Според украинското държавно управление нощес при съветски артилерийски обстрел са били улучени къщи в Харковска област, показва ДПА.Нападението против Харков е съсредоточено към Изюм и Чугуев, съобщи украинската войска, като заяви за незнаен брой убити и ранени.

Армията също по този начин сподели, че е имало мощни детонации в Херсонска област. Тя предизвести, че има все по-сериозни нарушавания в снабдяването с електричество, вода и газ в огромна част от Украйна и че дефицитът на храни и медикаменти провокира възходяща паника.

В Чернигов се усилват жертвите, като единствено през вчерашния ден съветските сили са умъртвили 53 души, сподели шефът на Черниговска област Вячеслав Чаус, представен от Ройтерс.

" Понасяме тежки загуби - 53 жители бяха убити през вчерашния ден ", съобщи той.

Информацията за момента не може да бъде доказана по самостоятелен път. Русия отхвърля да взема на прицел цивилни.
ТЕМА преди 19 минути 582 преди 1 час 202 преди 3 часа 1796
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР