Руски агенти са създали 129 събития във Фейсбук по време

...
Руски агенти са създали 129 събития във Фейсбук по време
Коментари Харесай

"Фейсбук" не може да потвърди или отрече сътрудничество на Тръмп с Русия

Руски сътрудници са основали 129 събития във " Facebook " по време на акцията за президент на Съединени американски щати, демонстрират писмените свидетелства на обществената мрежа пред Конгреса, представени от организация " Ройтерс ".

Събитията са стигнали до 338 300 акаунта и 62 500 души са отбелязали, че възнамеряват присъединяване. Няма обаче информация дали въпросните събития в действителност са били извършени. Според компанията има " препокриване " в онйна маркетинга на съветските сметки и акцията на президента Доналд Тръмп, само че то е " нищожно " и тя не може да потвърди или отхвърли обвиняванията за съдействие сред двата лагера.

Около 126 млн. американци може да са били изложени на идващо от Русия политическо наличие във " Facebook " в границите на 2 години и 16 млн. - в " Инстаграм ", са обяснявали от фирмаа на Марк Зукърбърг преди. " Facebook ", " Туитър " и " Google " свидетелстваха пред три комисии на Конгреса през есента по въпроса за намесаа в изборите през 2016-та.

През септември " Facebook " разгласи, че близо 100 000 $ са били изхарчени за реклами от интервенция, обвързвана с подправени профили и страници, евентуално настоящи от Русия за към две години.

Кампанията е работила сред юни 2015 година и май тази година. Близо 3000 реклами и 470 " неавтентични ", свързани между тях профила са разпространявали поляризиращи възгледи по тематики като имиграция, расови въпроси и правата на ЛГБТ общността. Отделно 50 000 са били заделени за 2200 реклами с " евентуален политически заряд ", които евентуално са били основани в Русия, гласи обявата на " Facebook ".

Дори с тези дейности да не са били нарушени никакви закони, " Facebook " разгласи, че закрива 470-те профила и страници, свързани с рекламите, защото те са били прорез с условията на обществената мрежа за достоверност. Имената на страниците не се оповестяват, само че някои от тях съдържат думи като " емигрант " и " родолюбец ".

Според компанията няма директна връзка сред закупените от " руснаци " реклами и съответна президентска акция. Няма таргетиране, обвързвано с колебаещите се щати, от които зависеше в огромна степен успеха на Тръмп - множеството са с народен фокус. Около една четвърт от тях обаче са таргетирани към избрани щати, като сходна наклонност се следи повече през 2015 година, в сравнение с през предходната.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (657)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР