Руската военна доктрина не допуска това в конфликти от този

...
Руската военна доктрина не допуска това в конфликти от този
Коментари Харесай

Русия не възнамерява да използва ядрено оръжие в Украйна

Руската военна теория не позволява това в спорове от този вид.

Русия няма да употребява тактическо нуклеарно оръжие по време на специфична интервенция в Украйна, защото съветската военна теория не разрешава това да се прави в спорове от този вид. Това съобщи в изявление за Би Би Си съветският дипломат във Англия Андрей Келин.

„ Тактическите нуклеарни оръжия, в сходство с съветската военна теория, въобще не се употребяват в сходни спорове. Имаме непоколебим лист с условия за потребление на тактически нуклеарни оръжия. По принцип приказваме за [ситуации], когато съществуването на страната е застрашено. Това няма нищо общо с настоящата интервенция “, оповестява ТАСС.

Посланикът даде негативен отговор и на въпроса за опцията Русия да употребява нуклеарно оръжие на територията на Англия. „ Не, не мисля по този начин “, сподели той.

Както заяви дипломатът, в началния стадий на специфичната военна интервенция съветските войски не са имали задача да завладяват Киев.

„ Нито един от нашите водачи, нито президентът, нито някой различен, в никакъв случай не е споделил, че бихме желали да превземем Киев. Не имам вяра, че е допустимо да се превземе или окупира Киев. Това е огромен град... в началния стадий на интервенцията не беше и сложена цел да се превземе Киев “, сподели той.

Според Келин няма потребност от увеличение на броя на съветските войски в Украйна.

„ Ще се оправим с това [ситуацията в Украйна] посредством интервенция, осъществена с стандартни средства. Ограничена работа с стандартни средства. Може би сте забелязали, че не увеличихме числеността на нашите войски. Вярваме, че те са задоволителни, с цел да се оправят с тази обстановка “, споделя той.

Посланикът осъди дейностите на английското управление, като акцентира, че те не способстват за уреждането на спора в Украйна.

„ Няма предпочитание от Лондон да постави завършек на спора и да откри решение посредством договаряния. Всеки ден чуваме апели за изпращане на нови оръжия в Украйна, за борба до последния украински боец, за удължение на спора и за незапочване на договаряния, до момента в който Русия не бъде победена. Това е заблуда, Русия не може да бъде победена “, сподели дипломатът.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР