Руската централна банка запази без промяна паричната си политика по

...
Руската централна банка запази без промяна паричната си политика по
Коментари Харесай

РЦБ: Икономиката преминава през широкомащабна структурна трансформация

Руската централна банка резервира без смяна паричната си политика по време на днешното си съвещание, само че предизвести за забележителна неустановеност, до момента в който стопанската система минава през „ широкомащабна структурна промяна “, съобщи Си Ен Би Си.

В края на февруари, малко откакто съветските военни сили нахлуха в Украйна, РЦБ увеличи главната си рента от 9,5% до 20% в опит да поддържа мощно поевтинялата рубла и да ограничи въздействието на интернационалните наказания, наложени на Москва.

В изказване през днешния ден РЦБ уточни, че внезапното нарастване на лихвения % е „ помогнало за опазване на финансовата непоклатимост “.

„ Руската стопанска система навлиза във фаза на широкомащабна структурна промяна, съпроводена с временен, само че неминуем интервал на повишена инфлация, обвързвана главно с измененията в цените на редица артикули и услуги “, показват от централната банка.

„ Паричната политика на Руската централна банка е настроена по този начин, че да даде опция за постепенна акомодация на стопанската система към новите условия и връщане на годишната инфлация на равнище до 4% през 2024 година “, прибавят от финансовата институция.

Руската рубла доближи рекордни ниски равнища по отношение на $ на фона на множеството наказания, наложени от Съединени американски щати и европейските им съдружници против Москва, преди да се стабилизира през последните седмици.

По-рано тази седмица Русия съумя да избегне исторически дефолт по външния си дълг, откакто съумя да направи заплащания  по два деноминирани в долари суверенни облигационни заема.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР