Руската централна банка предложи в четвъртък да се забрани използването

...
Руската централна банка предложи в четвъртък да се забрани използването
Коментари Харесай

Русия забранява използването и копаенето на биткойн

Руската централна банка предложи в четвъртък да се забрани потреблението и добива на криптовалути на съветска територия, базирайки се на закани за финансовата непоклатимост, благосъстоянието на жителите и суверенитета на нейната парична политика.

Русия е следващата страна, която се включва в световните репресии срещу криптовалутите. 

Правителствата от Азия до Съединените щати се тормозят, че частно ръководените и мощно нестабилни цифрови валути могат да подкопаят контрола им върху финансовите и паричните системи, написа " Ройтерс ". 

Властите в Русия от години се пробват да ограничат криптовалутите, заявявайки, че те могат да бъдат употребявани за пране на пари или за финансиране на тероризъм. През 2020 година да вземем за пример в Русия бе забранено използването им като средство за заплащане.

Руската централната банка споделя, че спекулативното търсене дефинира бързия напредък на криптовалутите и че те носят характерности на финансова пирамида, предупреждавайки за евентуални балони на пазара, заплашващи финансовата непоклатимост и жителите.

Банката предложи да се попречва финансовите институции да правят каквито и да било интервенции с криптовалути, както и да се разработят механизми за блокиране на транзакции, ориентирани към покупка или продажба на криптовалути.

Предложената възбрана включва активността на крипто тържищата. 

Годишният обем на транзакциите с криптовалути в Русия се прави оценка на към 5 милиарда $, заяви Банк Россий.

През септември предходната година Китай също засили репресиите си срещу криптовалутите с цялостна възбрана за всички крипто транзакции и копаене, удряйки биткойни и други съществени монети.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР