Руската тенисистка Мария Шарапова заяви, че критиците ѝ не са

...
Руската тенисистка Мария Шарапова заяви, че критиците ѝ не са
Коментари Харесай

Критиците ми не познават фактите, заяви Шарапова

Руската тенисистка Мария Шарапова съобщи, че критиците ѝ не са осведомени с обстоятелствата към случая с използването на мелдоний. В изявление за Би Би Си тя уточни, че е изтърпяла наказването си и към този момент гледа напред.

Правата на Шарапова бяха спрени за 15 месеца поради използването на мелдоний. Тя разгласи сама позитивната си проба, като изясни, че е взимала веществото от 2006 година поради здравословни проблеми. Мелдоният стана неразрешен от 1 януари 2016 година

Около случая Шарапова беше подложена на критика, в това число от други тенисисти, измежду които Южени Бушар и Анди Мъри. Канадката даже я назова " измамница ".

" Не мисля, че е тяхна работа да изричат мнение, тъй като не разполагат с обстоятелствата. Тези думи основават заглавия и се употребяват за заглавия. Но в последна сметка това е моята кариера. Признах си грешката, изтърпях си наказването и в този момент се завърнах ", сподели Шарапова.

По думите ѝ използването на мелдоний е била " огромна неточност ". Но добави: " Проблемът, който имам с това, е че няма доказателства за въздействието (на мелдония) и никой не може да ти даде доказателство. На какво се основава възбраната? "

Рускинята се завърна в шампионатите от Големия шлем в US Open и незабавно притегли вниманието - както на корта, по този начин и отвън него. Дни след отпадането си тя показа автобиографията си - " Unstoppable: My Life So Far " ( " Неудържимата: Животът ми дотук " ). В записките си споделя за перфекциониста Григор Димитров и за това, което Серена Уилямс няма да ѝ елементарни.

В изявлението тя описа, че като дребна татко ѝ я е карал да учи играта на сестрите Уилямс, до момента в който са упражнявали. " Аз реагирах: " Не, не желая да ме видят, че ги проучвам ". Имаше колиба зад корта, на който упражняваха, и ги гледах през шпионката ", съобщи Шарапова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР