Руската специална операция в Украйна вероятно щеше да бъде избегната,

...
Руската специална операция в Украйна вероятно щеше да бъде избегната,
Коментари Харесай

Абе посочи позицията на Зеленски за НАТО и Донбас като причината за руската специална операция

Руската специфична интервенция в Украйна евентуално щеше да бъде избегната, в случай че украинският президент Владимир Зеленски беше трансформирал позицията си за присъединение към НАТО и Донбас, сподели някогашният японски министър председател Шиндзо Абе.

Абе счита, че специфичната военна интервенция на Русия в Украйна „ би могла да бъде избегната “, в случай че украинският президент „ можеше да бъде заставен да обещае, че страната му няма да се причисли към НАТО, или заставен да даде висока степен на автономност на двата анклава на изток “.

В същото време Абе акцентира, че би било извънредно мъчно да се получи единодушието на Зеленски за това. Бившият министър председател на Япония счита, че президентът на американската страна Джо Байдън е могъл да повлияе на Зеленски. „ Но Зеленски, несъмнено, би отказал “, сподели Абе, оповестява РИА Новости, цитирайки Economist.

Припомняме, че на Световния стопански конгрес в Давос някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър съобщи, че Западът би трябвало да спре да се пробва да победи Русия с ръцете на украинската войска, с цел да избегне злополука в Европа и да принуди Украйна да седне на маса за договаряния.

Превод: ПИ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР