Руската служба за сигурност е компрометирала частни разговори на високопоставени

...
Руската служба за сигурност е компрометирала частни разговори на високопоставени
Коментари Харесай

Обединеното кралство обвинява Русия в „продължителна“ кибератака срещу политици и журналисти

Руската работа за сигурност е компрометирала частни диалози на високопоставени английски политици и медийни фигури, съобщи английското държавно управление в четвъртък, написа „ Politico “.

Министерството на външните работи в страната разгласи, че е извикало съветския дипломат , откакто предизвести, че хакерски групи , следени от съветската работа за сигурност на ФСБ , стоят зад „ продължителните несполучливи опити за интервенция в политическите процеси в Обединеното кралство “ .

Министърът на външното министерство Лео Дохърти съобщи пред Камарата на общините в четвъртък, че депутати, сътрудници, държавни чиновници, публицисти и неправителствени организации са били измежду атакуваните от години в опит „ да се намесят в английската политика “ . Той разясни, че някои частни диалози на високопоставени политици и държавни чиновници са били компрометирани – само че настоя, че по-широката акция не е била сполучлива. И той твърди, че групата е „ селективно изтекла и разширила информация “ в опит да се намеси в политиката на Обединеното кралство.

Междувременно вицепремиерът Оливър Доудън упрекна ФСБ, че употребява „ поддържавни “ хакерски групи , с цел да „ правят мръсната си работа “. Той удостовери, че двама членове на група, известна като „ Star Blizzard “, са били глобени след разкритията.

Според Министерството на външните работи парламентаристи от целия политически набор са били обект на фишинг офанзиви, при които се вършат опити за приемане на сензитивна информация, постоянно посредством злонамерени имейли . Журналисти, организации на гражданското общество и групи от обществения бранш също са били цел на кибергрупата , акцентира отделът.

Попитан за изказванията по време на конференция в четвъртък, министър председателят на Обединеното кралство Риши Сунак отхвърли да каже дали е бил набелязан. Външният министър Дейвид Камерън разяснява, че макар многократните опити за интервенция в политиката на Обединеното кралство , групата се е „ провалила “.

„ Като глобяваме виновните и призоваваме съветския дипломат през днешния ден, ние разкриваме злонамерените им опити за въздействие и хвърляме светлина върху още един образец за това по какъв начин Русия избира да работи на международната сцена “ , посочи той.

Руските управляващи към момента не са дали отговор какво се случва.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР