Руската състезателка по висок скок Мария Ласицкене направи опита да

...
Руската състезателка по висок скок Мария Ласицкене направи опита да
Коментари Харесай

Опитаха да подобрят рекорда на Стефка Костадинова

Руската състезателка по висок скок Мария Ласицкене направи опита да усъвършенства международния връх на Стефка Костадинова на шампионата в Острава (Чехия).
 Горещи спортистки демонстрираха плажни тела
26-годишната рускиня беше над всички в бранша, като завоюва с 206 см от втори опит, записвайки най-хубавия резултат за сезона в света.

Ласицкене се опита да усъвършенства международния връх, като изиска височина 210 см, само че не съумя да преодолее тази височина.

Световният връх принадлежи на Стефка Костадинова (209 см), като този резултат бе подложен на 30 август 1987 година на Световното състезание в Рим.

Преди дни Ласицкене хвърли камък в блатото на съветската атлетика, като прикани цялото управление на федерацията и треньорите, уличени в потребление на допинг способи, да бъдат изхвърлени вечно от спорта.

" Нека всички, свързани с този невиждан срам за нашия спорт се махнат и дадат късмет на младото потомство спортисти ", сподели Ласицкене, която може свобоно да показва мнението си, защото не е подвластна финансово от Русия.

Междувременно най-хубавата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио записа втората си победа в третия си старт на 200 метра за сезона.

Тя победи в турската Суперлига за своя клуб ЕНКА и финишира за 23.60 секунди. Онзи ден Ивет завоюва и спринта на 100 метра с резултат 11.49 секунди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР