Руската рубла падна до най-ниската си стойност от една година,

...
Руската рубла падна до най-ниската си стойност от една година,
Коментари Харесай

Рублата падна до най-ниските си нива от година

Руската рубла падна до най-ниската си стойност от една година, откогато малко откакто Русия нахлу в Украйна, заяви Би Би Си в петък.

Валутата падна до 83 рубли по отношение на щатския $ и 91 рубли за едно евро в петък сутринта на Московската фондова борса.

Русия беше наранена от солидни стопански наказания, откогато стартира атака в Украйна през февруари 2022 година

По-рано тази година Русия съобщи, че стопанската система й се е свила с 2.1% през 2022 година, доста по-малко от спада от 15%, който беше плануван.

Според Би Би Си спадът е обвързван с няколко фактора, в това число по-ниските цени на петрола през март, понижили съветските доходи, и продажбата на западни предприятия в Русия след нашествието.

Стойността на рублата не е падала до това равнище от април 2022 година, макар че курсът беше даже по-нисък директно след нашествието, когато се срина до 113 рубли за щатски $. Валутата се стабилизира през юли, с цел да доближи 50 рубли, само че от този момент още веднъж отслабна.

Президентът Владимир Путин упорства, че стопанската система се оправя с икономическите наказания, само че предходната седмица той призна, че глобите могат да имат негативен резултат върху Русия.

 Мегасанкции за Русия: Съединени американски щати удариха министри, пропагандатори, военни и алуминия Мегасанкции за Русия: Съединени американски щати удариха министри, пропагандатори, военни и алуминия

Руският министър на финансите Антон Силуанов сподели, че последният спад е обвързван с промени във вноса и износа в страната. Той добави, че валутният курс се колебае според от " изискванията на изменящите се външноикономически условия ".

Запитан дали хората в страната би трябвало да се тормозят, той сподели, че рублата евентуално ще се ускори с помощта на продължаващите продажби на съветска сила на международния пазар.

В края на предходната година западните страни постановиха таван на цените на съветския нефт, голям източник на приходи за страната. Това беше една от многото наказания, наложени от народи, подкрепящи Украйна.

 Европейски Съюз утвърди най-големия до момента пакет наказания в деня на годишнината от съветската експанзия Европейски Съюз утвърди най-големия до момента пакет наказания в деня на годишнината от съветската експанзия

Докато вносът на сила в Европа спадна внезапно през 2022 година, купувачите в Китай, Индия и в други страни запълниха празнината. Местното предприемачество се забави в резултат на изтеглянето на стотици западни компании от Русия, написа Би Би Си.

Русия съобщи, че приспособява стопанската система си вследствие на глобите и че се надява да приключи този развой до 2024 година

В края на работния ден рублата си върна незначителна част от цената, като се търгуваше надлежно по курс 82 рубли за $ и 89.8 рубли за евро откакто финансовото министерство в Москва разгласи, че дефицитът за първото тримесечие е намалял със 180 милиарда рубли, заяви съветската организация " Интерфакс ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР