Руската рубла изпреварва бразилския реал като най-успешна валута на годината,

...
Руската рубла изпреварва бразилския реал като най-успешна валута на годината,
Коментари Харесай

Блумбърг: Руската рубла е най-успешна валута на годината


Руската рубла изпреварва бразилския реал като най-успешна валута на годината, оповестява Блумбърг. Въведеният от Русия финансов надзор е трансформирал рублата в най-хубавата валута в света за тази година, макар че не са доста хората, които могат да завоюват от това. 

Рублата възобнови усилването си по отношение на $ през вчерашния ден, когато Московската борса отвори още веднъж след два неработни дни. Руската валута е повишена с 11 на 100 по отношение на щатския $ от началото на годината, изпреварвайки покачването на бразилския реал с 9 на 100. Така рублата става водеща измежду 31 съществени валути, следени от Блумбърг.

Укрепването на съветската национална валута е станало допустимо с помощта на редица ограничения, признати от държавното управление, показва Блумбърг, представена от ТАСС. Русия вкара надзор върху придвижването на капитали, задължи експортьорите да продават задграничната валута и мина към възнаграждение в рубли за износа на газ в вражески страни. В същото време някои специалисти, представени от Блумбърг, не са уверени в достоверността на усилването на рублата, както и че борсовата й стойност подхожда на действителната.

Агенцията отбелязва, че укрепването на рублата на фона на провежданата специфична интервенция е удивително, защото доста други страни, които също се пробват да управляват придвижването на капитали, не съумяха да реализират подобен резултат. Така да вземем за пример турската лира и аржентинското песо към момента не могат да се възстановят след спада, акцентира Блумбърг.

Експертът по валутни пазари и лихви Юрий Попов от " Сбер Си Ай Би инвестмънт ризърч " (SberCIB Investment Research Юрий Попов) чака рублата да се стабилизира към 60 рубли за $ до края на второто тримесечие на 2022 година След това се чака намаляване на съветската валута, защото вносът евентуално ще нараства, а износът ще понижава поради вероятни наказания, показва Попов. Според него от края на второто тримесечие на 2022 година ще стартира гладко намаляване на рублата до 75 рубли за $ до края на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР