Руската ПВО в района на окупираната Луганска област е свалила

...
Руската ПВО в района на окупираната Луганска област е свалила
Коментари Харесай

Приятелски огън: Руснаците свалиха свой Су-34 погрешка -

Руската Противовъздушна отбрана в региона на окупираната Луганска област е свалила простъпка „ краля на бързите самолети “, Су-34 на Военно-космическите сили на Русия, заяви телеграм каналът „ Оперативен ЗСУ “.

В понеделник по обяд се получи престрелка сред консуматори на обществени мрежи в съветския и в украинския бранш за принадлежността на самолета и за това чий е триумфа. Руският бранш ликуваше, че е свален украински изтребител-бомбардировач, а украинският – че ВСУ са простреляли съветски аероплан. Накрая истината излезе по средата, самолетът е съветски, само че са го свалили не ВСУ, а съветската войска.

A Su-34 fighter-bomber, worth tens of millions of dollars, was successfully demilitarised over occupied, region.
— NEXTA (@nexta_tv)
Според украинския ефирен канал ТСН самолетът е свален в региона на село Хрусталное в Луганска област. В понеделник предиобед в проруските социалки в каналите на „ Красный луч 24 “ се появи видео на сваления аероплан. Файлът ненадейно беше заличен, откакто на фона на ликуването някой от потребителите обърна внимание на опознавателните знаци на машината, които сочат, че е от състава на Военно-космическите сили на Русия. „ Махнете видеото, самолетът е наш, за жалост, случват се и такива работи. “ – написа читателят Руслан.

" Забавното " видео, е направено от локален сепаратист, живеещ покрай мястото на рухването, който върви из полето, приближавайки се към останките и разяснява:

" На 150 метра от къщата ни падна, смъкнаха го през вчерашния ден, не падна, смъкнаха го, украински аероплан, ей ги там, торпедата, лежат, да те е боязън да приближиш. Едното тука, другото ей там. Налетя се. Нещо ми върви такива видеота да фотографирам напоследък. Ето все по-близо и по-близо. Не знам какво е това су въобще, зеленовато такова. Нещо написа там. Сега ще забележим какво е написано. Не знам какво написа, мамка му. Видях тъкмо като падаше от небето. В потрес бях. Направо от небето пламнал падаше. Ето, летяла е, популярност богу не е дохвърчала. "

Това, което операторът не е видял даже и откакто е качил клипа в интернет е надписът по корпуса на разрушилия се аероплан " Върховен касационен съд России ". 

Свръхзвуковият изтребител-бомбардировач Су-34 е именуван краля на бързите самолети при полети на дълги дистанции с помощта на огромните си и доста на брой резервоари за гориво. Трите му окачени резервоара събират общо 18 тона гориво, което, съгласно специалисти е колкото 6 вътрешни резервоара на американския F-16. Според открити източници експортната цена на 1 брой Су-34 е 50 милиона $.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР