Руската прокуратура, в рамките на правомощията си, трябва да направи

...
Руската прокуратура, в рамките на правомощията си, трябва да направи
Коментари Харесай

Путин: Терористите в Крокус сити хол трябва да бъдат справедливо наказани

Руската прокуратура, в границите на пълномощията си, би трябвало да направи всичко, с цел да подсигурява, че причинителите на терористичната офанзива в " Крокус сити хол " ще бъдат осъдени. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на съвещание на колегията на Генералната прокуратура.

Руският президент акцентира, че стабилността и развиването на страната директно зависят от това до каква степен е допустимо да се обезпечи обществена правдивост, от успеваемостта и професионализма на прокурорите. Сред направленията на тяхната работа той посочи битката с противозаконната приватизация, само че увери, че не се приказва за национализация на стопанската система. ТАСС събра главните моменти от речта на Путин.

- Противниците на Русия я принудиха да се бори за своите жизненоважни ползи и суверенно развиване с въоръжени средства, тъй че триумфът на специфичната военна интервенция би трябвало да бъде преди всичко - " никаква инертност не може да бъде толерирана ".

- Трябва да се направи по този начин, че хората да усетят, че „ прокуратурата пази техните ползи ”: „ От това зависи това, което у нас е най-важно и се цени доста високо: справедливостта ”.

- Вътрешнополитическото положение на обществото и запазването на страната зависи от това какъв брой дейно управляващите обезпечават правдивост.

- Прокурорите " в границите на пълномощията си " би трябвало да създадат всичко належащо терористите да бъдат осъдени. " Както се изисква от съветското законодателство. "

- Изключително значима е поддръжката на участниците в специфична военна интервенция и членовете на техните семейства  – те би трябвало да се усещат предпазени. Необходимо е „ да се работи уверено, неотложно да се реагира на тъжби и обръщения, на обстоятелства на администрация, бюрократични формалности или директни нарушавания на закона “.

- Важна е работата на прокуратурата по връщането на някои огромни предприятия на страната - такива дейности са оправдани, в случай че имуществото е добито нелегално. Но „ не можем да приказваме за никаква деприватизация или национализация на стопанската система “.

- Във всеки случай „ би трябвало да се действа стриктно в сходство със закона “ и „ прецизно да се потискат опитите за потребление на пълномощията на прокуратурата и други правоприлагащи органи за персонална полза - за оказване на напън върху бизнеса “. Проверките на бизнеса би трябвало „ оптимално да се понижат “.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР