Руската посланичка Елеонора Митрофанова премина в нова степен на заплахи

...
Руската посланичка Елеонора Митрофанова премина в нова степен на заплахи
Коментари Харесай

Какво ни демонстрира руското посолство? Заплаха с ракети?

Руската посланичка Елеонора Митрофанова мина в нова степен на закани към България - към този момент ни демонстрира изстрелване на съветски ракети от фейсбук профила на посолството.



" Използване на бреговия ракетен комплекс " Бастион " против обектите на инфраструктурата на ВСУ (Въздушните сили на Украйна бел. ред.) ", написа в поста на съветското посолство.

Фактът, че клипът се разгласява на фейсбук профила на Руското посолство в България недвусмислено значи директна опасност за страната ни и това не може да бъде подминато, разясниха пред Клуб Z дипломати.

Досега Елеонора Митрофанова направи всичко допустимо, с цел да бъде изгонена обществено от страната, което според дипломатическата процедура е ход за преустановяване на двустранните връзки и България е тръгнала по този път, който сигурно не е най-удачният.

Справка - нито една западна страна не е изгонила съветския дипломат, нито го вика на равнище " министър председател ". Има доста повече способи да се подскаже на Русия, че посланичката е нежелана.

" Ако един държавен глава и едно държавно управление не са удовлетворени от това, което прави или споделя един дипломат, те могат да създадат няколко неща.
Могат да дадат на посланика ясно да разбере, че с изявлението си или дейностите си е предизвикал/а отегчение у президента, министър-председателя или министъра на външните работи.
Това може да се направи, като деликатно се подскаже на заместника на посланика, който, без никакво подозрение, на часа ще го заяви на своите управляващи.
Може да се каже и на самия дипломат.

При незадоволство от дейностите на един дипломат могат да се вършат и други неща.
Първо му затруднявате служебната работа, като не му давате срещите, които желае. В края на краищата, работата на един дипломат е да организира срещи, с цел да получава информация от първа ръка и да осведоми директно.
Можете да започнете и да му тровите живота, като не му възстановявате Данък добавена стойност, да вземем за пример, слагате санкции за погрешно паркираната му персонална кола или му налагате санкции за превишаване на скоростта на персоналната или служебна кола ", поучава във фейсбук профила си дипломат Красимир Костов, досегашният представител на България в Организацията за възбрана на химическите оръжия.



Вместо министър председателят да се унижава вика посланичката, което е извънредно позорно за България, защото това може да бъде единствено държание на министър-председател от Народна република България към руския дипломат, той има редица други принадлежности да покаже, че нейното държание е недопустимо, като към този момент имаме образци от други страни:

- блокиране на банковите сметки на посолството (Полша);

- промяна на адреса на посолството (има такова предложение в Столичния общински съвет);

- осветление на фасадата на посолстото в цветовете на украинското знаме (Обединеното кралство);

И още, още, тъй като българските управляващи държат и водомера, и електромера на дипломатическата задача!

Със сигурност дипломатите от Министерство на външните работи имат опит в изолирането на непознати посолства - да вземем за пример от години това се прави по адрес на задачата на Северна Корея. Но въпросът е дали външната министърка Теодора Генчовка (ИТН) има предпочитание да получава препоръки от дипломатите си. Същото важи и за премиера Кирил Петков (ПП).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР